hnl

Bivši predsjednik novog Hajdukovog trenera: On je hrpa g*vana

Foto: EPA

PAOLO TRAMEZZANI jučer je postao trener Hajduka. Prije toga je 50-godišnji Talijan u četiri godine imao pet trenerskih gaža, od čega su tri bile u Švicarskoj.

Iz te zemlje dolazi i jedna od priča o Tramezzaniju. Nakon što je pet godina bio pomoćnik Gianniju De Blasiju, selektoru Albanije, prvi samostalni trenerski posao dobio je u prosincu 2916. kao trener Lugana.

Samo šest mjeseci kasnije napustio je taj klub i otišao u Sion. Angelo Renzetti, predsjednik Lugana, ovako je tada reagirao na Tramezzanijevo ponašanje prilikom odlaska iz tog kluba:

"Što je previše, previše je. Tramezzani mi se gadi i ovo što radi je vrijedno prijezira. Doveo sam ga u Švicarsku i dao mu priliku da postane trener. Kada je raskinuo ugovor kako bi otišao u Sion, nisam tražio nikakvu odštetu.

I što je Tramezzani napravio kako bi mi se zahvalio na tome? Uzeo mi je cijeli stručni stožer iz Lugana i odveo ga sa sobom u Sion, a onda je meni iza leđa pokušao ukrasti i igrače. On je hrpa govana i ne mogu to kazati drugačije."

Inače, Tramezzani je otišao ubrzo po dolasku u Sion, već nakon četiri mjeseca, u listopadu 2017. U Sion se vratio prošlog ljeta, ali ga je opet brzo napustio i postao televizijski komentator. To mu je bio zadnji posao prije dolaska u Hajduk.

Tramezzani je osim spomenutih klubova vodio još ciparski APOEL i talijanski Livorno, a najdulje je u klubu izdržao deset mjeseci.

Pročitajte više