Bivši srpski košarkaš: Znali smo da dobivamo Hrvate. Ne mogu nas dobiti nikad

Foto: Profimedia

BIVŠI košarkaš i nekadašnji reprezentativac Srbije Milan Mačvan, gostujući u podcastu Mileta Ilića – "Jao Mile", osvrnuo se na olimpijsko srebro Srbije u Riju 2016. Podsjetimo, na putu do finala s reprezentacijom SAD-a Srbija je u polufinalu deklasirala Australiju, a u četvrtfinalu je nakon dramatične završnice bila bolja od Hrvatske 86:83.

Hrvatska je kao prva u svojoj skupini čekala četvrtog iz druge skupine, a Srbija je porazom od Francuske u zadnjem kolu po skupinama otišla baš na Hrvatsku. Mačvan je otkrio kako su igrači Srbije bili sretni što idu na Hrvatsku.

"Igramo protiv Francuske, tko pobijedi, ide na Španjolsku. Mi sa Španjolcima, kroz povijest ne možemo ih dobiti. A tko izgubi, ide na Hrvate. Znači, sva sreća što smo promašili šut za pobjedu", rekao je Mačvan pa otkrio atmosferu iz svlačionice nakon meča.

"Nama nešto u svlačionici poludrago, Sale poludio što smo izgubili. Ali, znamo, kad idemo na Hrvate, mi to dobivamo, ne mogu da nas dobiti nikad. I stvarno, četvrtfinale na Hrvate – dobijemo, polufinale a Australijom – najbolja utakmica naše generacije. Takva ekipa dala nam je za poluvrijeme samo 14 poena, na kraju smo ih dobili 20-30 razlike", zaključio je ovaj rođeni Vukovarac. 
 

Pročitajte više