Bivši stoper Splita upozorio Marića prije napada: "Nije ti pametno dolaziti u Stobreč"

Foto: Vila Plazibat / Hina 

MATE PLAZIBAT, stoper RNK Split iz osamdesetih, imao je bliski susret u Stobreču sa sucem Brunom Marićem kojih pola sata prije napada u restoranu Epetium. 

"Istina je. Tražio je put za restoran, a ja sam mu rekao da mu nije pametno što dolazi u Stobreč. Malo je misto, sve se vidi, sve se zna, a ne treba posebno napominjati koliko je Marić omražen zbog svog suđenja. Eto, ni ja mu ne mogu oprostiti suđenje u finalu kupa 2009. godine. Od mjesta gdje se parkiraju automobili pa do restorana treba prijeći sto metara pješice. Nisam mu to rekao onako", prepričao nam je Plazibat svoj susret sa Marićem. 

U Stobreču prije pet godina napadnut i Dinamov trener

Plazibat, koji u Stobreču drži apartmane i kafić "11 bili" imao je i kraći razgovor s policijom par sati nakon upada maskirane grupe u Epetium. Marić im je, naime, kazao kako ga je Plazibat upozorio da ne dolazi u Stobreč. 

"Jesam, ali naravno da nisam znao za napad", kazao im je Plazibat, koji dobro poznaje prilike u svom Stobreču.

Prije pet godina spašavao je trenera Dinamove U-8 selekcije Ivana Senzena od grupe navijača koji su ga napali naočigled djece pred Vilom Plazibat. 

"To je bila najobičnija grupa huligana, a ne Torcida. Prijetili su čovjeku da će ga zapaliti, nisu ga htjeli pustiti, iskidali su mu majicu, a djeca su vrištala s prozora", izjavio je nakon tog napada Mate Plazibat.

"Gdje su svi bili kada je Šupraha napao Brbića?"

Imao je i jedno pitanje za kraj.

"Iritira ovolika strka oko Marića, i to da on sada ispada tolika žrtva. Gdje su svi bili kada je Šupraha napao Brbića? Zašto se nisu digli župan Ževrnja i gradonačelnik Baldasar? Kakva je razlika?", zapitao se Plazibat.

 

 

Pročitajte više