Bivši Top 20 tenisač svijeta: Neću više izlaziti i piti

Foto: EPA

BENOIT PAIRE, francuski tenisač koji je nekad bio 18. na ATP ljestvici, bliži se svojoj mirovini te je polako pao na margine. Danas je 33-godišnji Paire 177. tenisač svijeta, no najavio je zaokret u karijeri nakon što je pobijedio na Challengeru u Brestu hrvatskog tenisača Duju Ajdukovića.

"Igram gem po gem. Naviknuo sam se dolaziti na turnire osvajati novac i vidjeti što će se dogoditi. Sad vidim svako natjecanje kao jednu stepenicu prema gore. Trenirao sam žestoko fizički. Osjećam da je ovo moje vrijeme. Tenis mi je postao obaveza, skoro pa kazna", rekao je Paire.

Nije živio sportski

Francuz je oduvijek bio talentiran tenisač, no njegovo je ponašanje u nekim fazama bilo katastrofalno. Znao je tankirati mečeve, puštati ih namjerno, a između turnira partijati i živjeti svakako samo ne sportski. Rekao je da je tomu sad kraj.

"Fokusiram se na neke važnije stvari. Odlučio sam da ću biti veći profesionalac, da neću više izlaziti noćima i piti alkohol. Želim biti najbolji što mogu i ponekad me to čini tjeskobnim jer znam da u ovom trenutku to ne mogu. Francuska javnost ima velika očekivanja od mene i to mi stvara dodatan pritisak. No mislim da ću malo po malo biti sposoban reagirati na pravi način", rekao je Paire.

Pročitajte više