Bivši trener juniora Hajduka ostao bez posla nakon niza od devet utakmica bez pobjede

Foto: Milan Sabic/PIXSELL

SREDINOM lipnja Široki Brijeg objavio je da klupu njegove prve momčadi preuzima dotadašnji trener Hajdukovih juniora Marijan Budimir. Danas je klub potvrdio da je s 43-godišnjim hrvatskim stručnjakom postignut sporazumni raskid ugovora. Momčad koju vodi u posljednjih devet ligaških utakmica nikoga nije pobijedila.

"Marijan Budimir više nije trener Širokog Brijega. NK Široki Brijeg donio je odluku o sporazumnom raskidu ugovora s gospodinom Marijanom Budimirom koji od danas više ne obnaša dužnost trenera prve momčadi Plavo-bijelih.

Četrdesettrogodišnji stručnjak klupu Širokog Brijega službeno je preuzeo 16. lipnja ove godine. Ukupno je prvu momčad Plavo-bijelih vodio u 19 utakmica s učinkom od sedam pobjeda, četiri remija i osam poraza.

Ovim putem zahvaljujemo gospodinu Budimiru na korektnoj suradnji i vremenu provedenom u Širokom Brijegu te mu želimo mnogo sreće i uspjeha u budućnosti. Uprava NK Široki Brijeg će u što skorije vrijeme imenovati novog šefa stručnog stožera koji će krenuti s Plavo-bijelima u nastavak prvenstva. O daljnjim potezima NK Široki Brijeg pravodobno će obavijestiti javnost", navodi se u priopćenju kluba.

Ovo mu je bio prvi samostalni posao među seniorima

Budimir je kao igrač prošao Hajdukov omladinski pogon, u kojem je bio dio generacije Stipe Pletikose i Zvonimira Deranje. Iz Hajduka je 2000. godine otišao u Udinese, ali nije se dugo zadržao pa je kasnije igračku karijeru gradio u Sloveniji (Celje), Litvi (Vetra) te hrvatskim niželigašima (Trnje, Orkan, Mladost Proložac).

Trenersku karijeru započeo je u pomlatku RNK Splita te je 2016., nakon dvije godine, stigao u omladinski pogon Hajduka. Bivšem treneru juniora Hajduka, s kojima je u finalu Lige prvaka mladih izgubio od AZ-a, ovo je bio prvi samostalni posao na klupi neke seniorske momčadi.

Pročitajte više