Bizaran podatak najavljuje titulu prvaka za Messija. To je već viđeni scenarij

Foto: EPA

ARGENTINSKA reprezentacija dosad je dvaput bila prvak svijeta. Do titule je stizala na svjetskim prvenstvima 1978. u Argentini i 1986. u Meksiku, a argentinski navijači nadaju se da će u vjerojatno posljednjem pohodu Lionela Messija na svjetsku krunu slaviti svjetsku titulu i treći put. Pomalo bizaran podatak dodatno im može rasplamsati nadu.

Godine 1978. Mario Kempes bio je najbolji strijelac Svjetskog prvenstva, koje je Argentina započela u skupini B, u kojoj su bile i reprezentacije Brazila, Poljske i Perua. Skupinu je završila uz remi s Brazilom (0:0) i pobjede protiv Poljske (2:0) i Perua (6:0). U 3. kolu igrala je s Peruom. Kempes je promašio jedanaesterac.

Osam godina kasnije u Meksiku Argentina je slavila svoj drugi i zasad posljednji naslov prvaka svijeta. U skupini je bila s Italijom, s kojom je igrala 1:1, Južnom Korejom, koju je pobijedila 3:1, i Bugarskom protiv koje je slavila 2:0. Najboljim igračem turnira proglašen je Diego Maradona. Posljednji susret u skupini Argentina je igrala protiv Bugarske. Maradona je promašio jedanaesterac.

Australija zna protivnike do eventualnog polufinala

Skupinu Svjetskog prvenstva u Kataru Argentina je otvorila porazom 1:2 od Saudijske Arabije, a osminu finala izborila pobjedama protiv Meksika 2:0 i Poljske 2:0. U ogledu s Poljskom, ponovno zaključnom u grupnoj fazi, svirana je najstroža kazna za Argentinu. Messi je promašio jedanaesterac.

U Argentini se nadaju da će se povijest ponoviti i da je Messijev promašaj s bijele točke najava odlaska do titule. U osmini finala igrat će protiv Australije, a u eventualnom četvrtfinalu protiv boljeg iz susreta u kojem se sastaju Nizozemska i Sjedinjene Američke Države.

 

Pročitajte više