BIZARNI JOSE Sudac isključio igrača Uniteda jer ga Mourinho nije želio zamijeniti

Foto: Screenshot Twitter

MANCHESTER UNITED nalazi se na američkoj turneji, a prijateljsku utakmicu Crveni vragovi odigrali su na Rio Tinto stadionu protiv momčadi Real Salt Lakea. Ugledni gost je slavio 2:1, debitant u crvenom dresu Romelu Lukaku je zabio, a utakmicu je obilježilo neobično isključenje Unitedova Antonija Valencije.
 
U ovakvim prijateljskim utakmicama nije praksa da jedna momčad završi utakmicu s igračem manje. U slučajevima kad sudac procijeni da je igrač zaslužio crveni karton, onda on mora izaći s terena, a umjesto njega u igru ulazi rezervni igrač s klupe. Tako bi bilo i noćas da na klupi Uniteda ne sjedi mušičavi i tvrdoglavi Jose Mourinho.
 
Što se točno dogodilo?
 
Valencia je s leđa pokupio domaćeg igrača Sauceda, pa mu je sudac Allen Chapman pokazao crveni karton. Sudac je došao do Mourinha i tražio je od Portugalca da ovaj u igru uvede nekog s klupe, no Portugalac je to odbio.
 
"Sudac me tražio da zamijenim igrača, ali nisam htio jer se ne slažem s crvenim kartonom zato što je Saucedo, mislim da se tako momak zove, bio pretjerano agresivan u drugom poluvremenu", objasnio je Mourinho pa nastavio:
 
''I onda se takve stvari obično dogode. Međutim, i još neki njegovi suigrači igrali su poprilično opasno. Ti su mladići napaljeni kad igraju protiv Manchester Uniteda, ali to je prijateljska utakmica i ekipe imaju različit mentalitet. Također, bila je ovo dobra prilika da probamo igru s igračem manje."
 
Inače, Saucedo je nakon utakmice završio na štakama. 
 
Trener Salt Lakea Mike Petke također je zatražio od Mourinha da zamijeni Valenciju, kako bi obje momčadi zadržale po 11 igrača.
 
"Došao sam do Unitedove klupe da mu kažem da nekoga uvede u igru jer nisam želio igrati s igračem više. Želio sam da moji igrači igraju pravu utakmicu protiv ponajbolje momčadi svijeta. No on ima više iskustva, osvojio je više turnira nego ja i vjerojatno je u pravu", rekao je Petke pa je dodao:
 
''Mourinho je moj mentor i omiljeni trener, ali moram reći, ma što on mislio o tome, ono je bio čisti crveni karton Valencije.''
 
Na primjedbu da su mu igrači igrali isuviše opasno, Petke je rekao:
 
"Igrač nije namjeravao ozlijediti Matu, moji momci su samo igrali čvrsto. Pa to je kao da New York Yankees odu nekamo u goste, svi bi bili jako motivirani i igrali bi čvrsto. Ili da Golden State Warriors odu u Europu. To bi za njihove suparnike bilo svjetsko prvenstvo."
 

Pročitajte više