DINAMO

Bjelica: Dinamo me nije zvao na proslavu naslova, a ne bih došao. S igračima se čujem

Foto: Pixsell

NENAD BJELICA opet je u Zagrebu.

Bivši Dinamov trener u fazi je selidbe iz grada u kojem je proveo dvije godine, a tu priliku iskoristio je RTL koji je napravio intervju s jednim od najuspješnijih Dinamovih trenera u povijesti.

Bjelica je u potrazi za novim klubom. Spominjali su se Fenerbahče i Betis, ali zasad nije uspio naći novi angažman.

"Svašta se pisalo, ali puno toga nije bilo istina. S Betisom uopće nije bilo pregovora, ali jest s Fenerbahčeom. Otišli su dosta daleko, ali se zadnjih mjesec dana ništa nije izdogađalo. Ima dosta upita, ali ne bih želio o imenima klubova. Ima ih od liga Petice do istočnih zemalja, ali vjerujem da ću do početka sljedeće sezone imati posao", rekao je Bjelica.

Dinamo uskoro sprema proslavu naslova prvaka za koji je bez imalo sumnje najzaslužniji upravo on. Dani Olmo je najavio da će doći na proslavu, a RTL-ova novinarka pitala je Bjelicu hoće li doći i on.

Medalju će prihvatiti

"Sigurno neću doći. Nije me nitko zvao, a ne bih došao ni da jest. Imam svojih obveza, a ni taj rastanak s Dinamom nije bio tako bezbolan da bih se sad nacrtao u Maksimiru. Ako mi pošalju medalju, prihvatit ću je, zašto ne bih? Pripada mi, ali nikoga za nju neću moliti. Mi smo u tih 26 kola ostvarili veliku prednost i ponosni smo na to što smo ostvarili. Osobno si pripisujem tu titulu kao što si nisam pripisao onu kad sam došao na samom kraju sezone", rekao je bivši Dinamov trener.

Bjelica je s igračima ostvario odličan odnos, a s nekima se, kaže, i dalje čuje.

"Sa svojim stožerom sam u kontaktu svaki tjedan. Igrače ne volim previše dirati jer im treba mir, a i trebaju se fokusirati na kraj prvenstva i na novog trenera. Međutim, svako malo me netko od njih nazove. Ne pričamo o Dinamu, nego ovako općenito", rekao je Bjelica.

Njegov nasljednik Igor Jovićević već je na udaru kritika jer mu momčad ne izgleda dobro. Dinamo igra sterilno, bezidejno i dosadno, no Jovićević tvrdi da je to sve dio procesa tempiranja forme za ono što slijedi.

"Gledam Dinamove utakmice kao i čitav HNL, ali Dinamovu igru ne bih komentirao. To više nije na meni i nemam ja što savjetovati Jovićevića jer on najbolje zna. Nije on u ovom poslu dva i pol mjeseca. On jako dugo radi i ima dovoljno iskustva da pripremi ekipu. Mogu samo reći da svakom treneru koji je u bilo kojem klubu dolazio nakon mene nije bilo lako zbog odnosa koje sam uspostavio s ljudima i igračima u klubu. Moj stručni stožer i igrači podignuli su letvicu jako visoko. Od Dinama se puno očekuje, a u situaciji kad je titula već osvojena i nakon koronavirusa, novom treneru nije lako. Treba imati strpljenja i vjerujem da će Dinamo pod Jovićevićem pokazati bolje igre", smatra Bjelica

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.