dinamo - šahtar

Bjelica: Drago mi je da vas vidim više nego prije Osijeka. Ovo je sudbonosno

Foto: Index

"NAS sutra zadovoljava samo pobjeda, ništa drugo", rekao je Nenad Bjelica na konferenciji za medije uoči ključne utakmice Dinama za ostanak u Ligi prvaka.

Modri u srijedu od 21 sat na Maksimiru dočekuju Šahtar u utakmici 4. kola Lige prvaka.

Dinamo nakon prva tri kola u skupini C Lige prvaka ima četiri boda, isto kao Šahtar koji ima slabiju gol-razliku, i upravo bi utakmica na Maksimiru mogla odlučiti tko će zajedno s Manchester Cityjem proći u osminu finala.


"Drago mi je da vas vidim više nego prije utakmice s Osijekom. Čeka nas neka nova povijesna, sudbonosna utakmica. Šalu na stranu, drago nam je da smo privukli pažnju ovoliko novinara i navijača, nadam se da ćemo sutra odigrati utakmicu kao u Harkivu ili protiv Atalante i da ćemo biti bolji od protivnika. Dečki su motivirani i spremni za sutrašnji susret", kazao je Bjelica na početku presice.

Prema kladionicama, Modri su blagi favoriti protiv Šahtara.

"Sutra se sastaju dvije ravnopravne momčadi gdje nema favorita. Šanse su 50-50, a oni imaju više iskustva u ovakvim utakmicama. Vjerujem da će naša želja i volja te želja prevagnuti da pred našim navijačima pobijedimo renomiranog protivnika. Tko će na kraju pobijediti? Nadam se da ćemo u nekim detaljima biti bolji nego oni i na kraju slaviti."

Dojam je da je ukrajinski prvak podcijenio Dinamo u prvoj utakmici u Harkivu.

"Ne znam jesu li nas podcijenili, teško mi je to procijeniti. Očekujem agresivan Dinamo kakav je bio u Harkivu, a isto tako raspoložen u fazi napada kao tamo te u fazi obrane uz malo više koncentracije", kazao je Bjelica.

Bjelica je potom istaknuo što bi promijenio u odnosu na prvu utakmicu.

"Za razliku od prve utakmice popravili bismo samo malo koncentraciju u obrani. Šahtar ima vrhunsku momčad i pojedince koji u nekoliko poteza mogu riješiti utakmicu. Naravno da treba biti koncentriran protiv takvog protivnika. Mislim da sutra to moramo podignuti na višu razinu i biti bolji."


Izostanci, kaže trener Modrih, ne bi trebali predstavljati problem ni jednima ni drugima.

"I mi i Šahtar imamo dovoljno kvalitetnih igrača da nadomjeste one koji nedostaju. I jedni i drugi možemo bez onih kojih nema na raspolaganju."

Uz trenera Bjelicu, utakmicu protiv Šahtara najavio je i Dani Olmo. Španjolac ju je označio povijesnom za Dinamo.

"Atmosfera je super, kao i uvijek. Dobro smo se pripremili nakon prve utakmice, ulazimo s dvije pobjede u Kupu i jednom u prvenstvu. Sutra se vjerojatno igra za povijest, a svaki nogometaš sanja da jednom igra takvu utakmicu. Mi sutra imamo takvu priliku i sigurno ću dati sve od sebe da u tome uspijemo."

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pročitajte više