TRANSFERI

Bjelica iz Hajduka besplatno doveo reprezentativca Mađarske

Foto: NK Osijek

ADAM GYURCSO (29), krilni napadač reprezentacije Mađarske i do prije tjedan dana Hajduka, novi je igrač Osijeka.

Nenad Bjelica, koji je u tom klubu menadžer engleskog tipa, igrača kojeg Transfermarkt procjenjuje na 1.5 milijuna eura doveo je bez odštete. Gyurcso je prije osam dana raskinuo ugovor s Hajdukom, koji je trajao do kraja sezone.Za drugoplasirani klub HNL-a potpisao je do kraja sezone.

Hajduk tako nije zaradio ništa ovim transferom. Postoji tek prostor za potencijalnu zaradu u slučaju da se ispune određeni, zasad nepoznati bonusi vezani uz Gyurcsov učinak u Osijeku.

Hajduk je još ranije odlučio kako mu neće ponuditi novi ugovor, a sada je Mađar napustio klub i prije nego što je dobio priliku dočekati kraj ugovora. 

Gyurcso je u Hajduk došao u mandatu trenera Željka Kopića, u siječnju 2018., iz poljskog Pogona na posudbu do kraja sezone uz mogućnost otkupa ugovora. Mađar je sjajno igrao na posudbi, u 16 utakmica postigao je šest golova, a pet ih je namjestio. Hajduk je iskoristio klauzulu te ga kupio uz odštetu od 450 tisuća eura. 

Damir Burić ga je u ljeto 2019. otpisao pa je prošlu sezonu proveo na posudbi u Puškaš Akademiji u domovini. Gyurcso je tamo briljirao te je u 35 nastupa postigao 15 i namjestio 12 golova, ali ga njegov privremeni klub nije htio otkupiti.

Po završetku posudbe vratio se u Hajduk, za koji je ove sezone odigrao 19 utakmica u kojima je postigao i namjestio po tri gola. Gyurcso je ukupno za Hajduk odigrao 74 utakmice u kojima je postigao 15 i namjestio 20 golova.  

Pročitajte više