Bjelica krenuo u dovođenje trojice Hrvata. Dinamo dobio mizernu ponudu za Petkovića?

Foto: Josip Regovic/PIXSELL

NENAD BJELICA sredinom prošlog mjeseca preuzeo je turski Trabzonspor i odmah počeo slagati momčad za sljedeću sezonu. Turski mediji javljaju da bivši trener Dinama i Osijeka želi dovesti nekoliko hrvatskih igrača.

Navodno mu je prvi na popisu želja Dinamov napadač Bruno Petković. Bjelica i Petković su surađivali u Dinamu, a sada je Trabzonspor ponudio hrvatskom prvaku 1.2 milijuna eura za Petkovića. YSTrabzon piše da je Dinamo ekspresno odbio tu ponudu, ali da turski klub ne odustaje i priprema novu. 

Stižu Šunjić i Žaper?

Turski Haber piše da uz Petkovića Bjelica pokušava dovesti još dvojicu nogometaša s kojima je surađivao - veznjake Ivana Šunjića i Mihaela Žapera. 

Dinamo je Šunjića prodao 2019. godine u Birmingham, nakon što je prethodne sezone bio neizostavan dio veznog reda pod vodstvom  Bjelice. Tada su u Maksimiru na njemu zaradili čak osam milijuna eura. Sada će Birmingham za njega tražiti dosta manje novca jer ulazi u zadnju godinu ugovora. 

Žaper je Osijekov kapetan, može igrati na pozicijama stopera i veznog, a Transfermarkt ga procjenjuje na tri milijuna eura. Za Žapera navodno postoji interes u Bundesligi, a dugo ga je pratio i  Dinamo.

Pročitajte više