PLZEN - DINAMO 2:1

Bjelica: Mi smo svjetski prvaci u podcjenjivanju protivnika, to je bolest

Foto: Index

DINAMO je preokretom izgubio 2:1 kod Viktorije Plzen u prvom meču šesnaestine finala Europa lige. Vodio je hrvatski prvak golom Danija Olma od 41. minute, ali su Česi u nastavku preko Ludeka Pernice u 54. i 83. minuti okrenuli rezultat i osigurali prednost uoči uzvrata na Maksimiru 21. veljače. 

>>> PLZEN - DINAMO 2:1 Dinamo izgubio preokretom, odluka na Maksimiru

"Mi smo bolje igrali u prvom, a Viktoria u drugom poluvremenu, iako smo mi dobro otvorili nastavak. Onda smo imali fazu u kojoj smo izgubili kontrolu i iz naše kontre, oni su iz rekontre dali gol i nakon toga više nismo uspjeli previše napraviti. Mislim da je rezultat realan, ali nam daje nadu da ćemo u uzvratu pred našim navijačima proći", rekao je Bjelica.

Na novinarsko pitanje o dva glupo primljena gola, odgovorio je:

"Dobro, nije samo do naših pogreška, neke zasluge idu i protivniku koji je jak u tim situacijama. Možda je Stojanović mogao bolje izaći u blok, ali što je tu je. Imali smo manjak igrača otraga jer smo izašli u kontru, čak se i njihov stoper ubacio i stvorio višak."

Bruno Petković odigrao je fantastičnu utakmicu prema naprijed, ali je sudjelovao kod oba gola domaćih.

"Bio je uz Olma naš najbolji igrač. Kod tog prvog gola je izgubio loptu u toj kontri, a kod drugog gola je zakasnio, ali mislim da je bilo nekih drugih igrača koji su morali bolje reagirati", rekao je Bjelica.

"Do prvog njihovog gola smo potpuno kontrolirali utakmicu i nikakve opasnosti od protivnika nije bilo. Gol nas je destabilizirao, ali igrali smo protiv ekipe kojoj je kažnjavanje protivnikovih pogrešaka najjača strana. Moramo smanjiti broj pogrešaka u uzvratu i vjerujem da ćemo zabiti gol više od protivnika", dodao je Bjelica.

Bilo je to zadnje pitanje na press konferenciji i nakon "ima li još pitanja", Dinamov trener uzeo je riječ:

"Mi smo svjetski prvaci u podcjenjivanju protivnika i to je velika bolest. Viktoria je ekipa koja je u zadnjih osam godina pet puta prezimila u Europi. Veliki je problem što se u Hrvatskoj ovakve momčadi podcjenjuju i ja se protiv toga moram boriti", rekao je Bjelica i dodao:

"Nisam ljut zbog poraza. Ja sam ponosan na ove dečke i način na koji oni rade. Vjerujem da ćemo u uzvratu biti bolji."

Pročitajte više