LIGA PRVAKA

"Bjelica nije pogriješio protiv Atalante. Većina trenera bi isto napravila"

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

ATALANTA je u utorak s 2:0 bila bolja od Dinama na San Siru i tako dodatno zakomplicirala borbu za prolazak u sljedeću rundu Lige prvaka samo kolo prije kraja. Golovi Luisa Muriela u 27. minuti s bijele točke i Alejandra Gomeza iz 47. minute presudili su Dinamu.

Trener Intera iz Zaprešića Samir Toplak dao nam je komentar tog susreta i istaknuo kako je Dinamo dobro i prošao s obzirom na događanja na terenu. 

"Dinamu se sada dogodilo ono što se Atalanti dogodilo u Zagrebu. Jako loše su ušli u utakmicu, a Dinamo je igrao fantastično. To je najveći razlog visokog poraza Atalante u Maksimiru, Dinamu je sve ulazilo, a oni se nisu mogli prilagoditi agresivnoj igri Dinama. Kad ne uđeš u utakmicu kako treba, to ti se obije u glavu. Isto je bilo u utorak, samo su se zamijenile strane. Jasno je da je Atalanta za ovu utakmicu puno bolje skautirala Dinamo i pripremila utakmicu, a tako je i krenula od prve minute. Bili su napaljeniji, to je bilo očito", počeo je Toplak pa komentirao činjenicu da je Bjelica protiv Gasperinijeve momčadi i drugi put izašao s istom taktičkom postavkom:

"Mislim da nije pogreška što Bjelica nije mijenjao formaciju s kojom je dobro prošao u Zagrebu. Ajmo okrenuti priču, da je Bjelica pokušao nešto drugo pa da je ovako stradao, onda bi svi govorili da zašto je mijenjao ako je ovako bilo dobro. Većina nas bi isto napravila, očito je to dobro funkcioniralo, ali nisu dobro ušli u utakmicu i od prve minute su jako visili u obrani."

Trenutak koji je usmjerio utakmicu

Toplak, koji je na klupi Intera već pet godina i nosi titulu trenutno najdugovječnijeg trenera na klupi nekog kluba u HNL-u, istaknuo je jednu situaciju s početka prvog poluvremena kao ključnu za cijelu utakmicu.

"Veliki problem pojavio se kad su Theophile i Perić dobili dva žuta kartona u ranoj fazi utakmice i više nisu mogli agresivno pritiskati njihove veznjake. Atalanta je to sjajno koristila, odlično su igrali u međuprostoru, posebno me oduševio Pašalić. Puno je napredovao", govori nam Toplak pa dodaje:

"Atalanta je jako uigrana, strašni su u međuprostoru, imaju Gomeza koji je igrač koji radi razliku. To je njihov najveći forte. Zašto je Dinamo bio stalno pod pritiskom? Zato što nisu mogli sastaviti tri ili četiri dodavanja, uvijek su im protivnici bili blizu i tjerali ih na greške. Napadi su dolazili u valovima, jako je teško to braniti. Nisu igrači Dinama bili uplašeni, Atalanta ih je prisilila da budu bezopasni. Da je tu bio potpuno zdravi Ademi i uz njega Nikola Moro, bilo bi to drugačije, ali pitanje je bi li i to bilo dovoljno za ovakvu Atalantu. Ademi je inače savršen stroj koji melje, ali sada to nije bilo to, vidjelo se da je načet."

Protiv Cityja je sve moguće

Naravno, tražili smo od trenera zaprešićke momčadi da se osvrne i na utakmicu Dinama i Manchester Cityja, za koju je Nenad Bjelica najavio da će njegova momčad ići na pobjedu. 

"Sigurno je da je City ogroman favorit. Neovisno o tome u kojem sastavu oni došli u Zagreb, bit će na sto posto i tu nema uopće dileme. Ipak, nogomet nam nudi i veća iznenađenja od toga da Dinamo dobije City u trenutku kad Cityju ne trebaju bodovi. Sve je moguće, ništa ne želim otpisati", rekao je Toplak pa dodao:

"Evo primjer Dinama i Hajduka. Hajduk je trebao popiti pet komada, a izvukli su bod ni krivi ni dužni. Teško će Dinamo sastaviti obranu za tu utakmicu, to će biti najveći problem, ali stvarno mislim da je baš sve moguće", zaključio je Toplak.  

 

Pročitajte više