HNL

Bjelica o Bebeku: Očito nekim interesnim skupinama to odgovara

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

DERBI 11. kola Prve HNL odigrat će se u nedjelju na Gradskom vrtu na kojem Osijek dočekuje Hajduk. Utakmica se igra od 19:30.

Osijek s deset odigranih utakmica zauzima drugo mjesto ljestvice klubova u Prvoj HNL s 20 osvojenih bodova. Isto toliko ima ih vodeća Rijeka uz utakmicu manje, a ispod slavonskog prvoligaša smjestili su se Dinamo (osam odigranih utakmica) i Hajduk (devet odigranih utakmica) s bodom manje.

Susret su s Osijekove strane najavili trener Nenad Bjelica i Mile Škorić.

"Atmosfera je odlična, odlično radimo i prenesemo li to na teren onda sigurno neće biti problema. Bili smo u maloj krizi, ali smo znali da ćemo se vratiti jer dobro radimo. Povezali smo dvije pobjede i nadamo se da ćemo tako nastaviti", rekao je Škorić.

Nije Hajduk samo Livaja

"Hajduk je u dobroj formi, znatno se pojačao i doveo kvalitetne igrače. Igrama potvrđuju da su kvalitetni, u dobroj su formi. Sigurno neće stati u svoj šesnaesterac i samo se braniti, već će pokušati nešto napraviti i prema naprijed. Imaju kvalitete za to. Spremni smo za bitku od 90 minuta i vjerujem da će nam pomoći i navijači", rekao je Bjelica koji je zatražen i za komentar igara Marka Livaje:

"Mi smo momčad, želimo pobjeđivati momčadski, a momčad izbacuje pojedinca. Uvijek je netko heroj. Ne prijeti nam samo opasnost od Livaje koji je u sjajnoj formi, zasluženo u reprezentaciji i najbolji je igrač Hajduka. Moramo ih zaustaviti momčadski i na takav im se način suprotstaviti. Moramo im suziti prostor, na tome smo radili cijeli tjedan na treningu."

"Želimo težiti tome da budemo dobri cijelu utakmicu, trčati, biti koncentrirani, a onda možemo do dobrog rezultata i protiv Hajduka koji je u dobrom nizu. Nadam se pobjedi", nastavio je Bjelica koji nije htio otkrivati plan igre i "davati informacije suparniku".

Nekima odgovara ovo oko Bebeka

Prokomentirao je i aktualnosti u hrvatskom nogometu, konkretno snimku na kojoj sudac Ivan Bebek neprimjereno govori o Hajduku zbog čega je i Hrvatski nogometni savez pokrenuo disciplinski postupak protiv njega.

"Suđenje ne komentiram, o tome uopće ne želim razgovarati. Mislim da je sve predimenzionirano. Mi smo takvi, tražimo skandale tamo gdje ih nema. Kad bi u javnost izlazilo sve što se govori u VIP ložama, a to izgovaraju vodeći ljudi hrvatskog nogometa, onda bi nekima doživotno zabranili da rade u nogometu. Ružan je ovaj napad na po meni najboljeg hrvatskog suca. Bez obzira na to što smo zadnje dvije utakmice s njim izgubili. Nije on tu imao nikakvu ulogu u tim porazima, zasluženo smo poraženi. Ovime možemo izgubiti samo jednog kvalitetnog suca u hrvatskom nogometu, a takvih nemamo u izobilju. Ima ih dobrih, ali nema ih u izobilju. Očito nekim interesnim skupinama to odgovara, kao što je odgovaralo u određenom trenutku rušiti sudačku organizaciju. Neka to ide njima na dušu", poručio je Bjelica.

Pročitajte više