Bjelica nakon poraza: Slično je bilo kad sam došao u Trabzonspor

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

TRABZONSPOR je u osmome kolu turskog prvenstva na gostovanju izgubio od Adane Demirspor 1:0. Sastavu koji vodi hrvatski trener Nenad Bjelica to je bio četvrti poraz u sezoni te se sada nalazi na petom mjestu s 12 bodova, devet manje od vodećeg Fenerbahčea. Podsjetimo, turski mediji i navijači već su pisali kako bi Bjelica mogao dobiti otkaz.

Jedini pogodak na utakmici postigao je slavni Portugalac Nani u 29. minuti. Bjelica smatra da je njegova momčad zaslužila osvojiti barem jedan bod. "Odlazimo bez bodova iako smo ih zaslužili", izjavio je hrvatski stručnjak, koji je u u travnju preuzeo Trabzonspor, odnosno u završnici prošle sezone.

"Čestitam Adani na pobjedi. Moja se momčad borila, dala je sve od sebe. Nije lako igrati protiv Adane u gostima. Unatoč tome, mislim da smo odigrali dobru utakmicu. Nogomet je takva igra. Protivnik je iskoristio priliku. I mi smo imali šanse, ali nismo ih pretvorili u pogotke", rekao je Bjelica.

"Borit ću se do kraja kako bismo ostvarili velike stvari"

"Kada sam došao prije pet i pol mjeseci, Trabzonspor je prolazio kroz sličan proces. Ako se dobro sjećam, tada je bio u nizu od osam uzastopnih gostujućih poraza. No ocijenimo li ovu sezonu, bili smo jako blizu bodovima protiv Adane i Hatayspora (2:3). Da, neke smo susrete izgubili, ali u nekima smo zaslužili jedan ili tri boda", nastavio je Bjelica.

Turski novinari pitali su Bjelicu o kritikama na njegov rad i odabir igrača u veznom redu. "Poštujem kritike o odabiru igrača, ali to su mišljenja. Da biste to bolje razumjeli, morate biti na terenu. Poštujem kritike, ali se ne slažem. Nismo htjeli raditi promjene u veznom redu kada smo bili dobri.

Naši su veznjaci danas odigrali najbolje od svih osam utakmica. Kritika je uvijek bilo i bit će. Kao trener moram ih prihvatiti. Reći ću vam ovo: Jako sam sretan što radim u Trabzonsporu. Borit ću se do kraja kako bismo ostvarili velike stvari", zaključio je Bjelica.

Pročitajte više