HNL

Bjelica otkrio da je Osijek odbio tri ponude teške 12 milijuna eura za svoje igrače

Foto: Davor Javorović/PIXSELL

TRENER Osijeka Nenad Bjelica otkrio je da su u klub stigle tri ponude za njegove igrače te da ih je klub odbio. Radi se o ponudama za veznjaka Mihaela Žapera, vratara Ivicu Ivušića i napadača Ramona Miereza, a ukupan iznos je 12 milijuna eura.

Ponude teške 12 milijuna eura

Bjelica nije naveo imena klubova, ali jest zemlje iz kojih dolaze. Za Žapera se interesirao portugalski klub koji je nudio četiri milijuna eura za njegove usluge.

Ponuda za Ivušića stigla je od turskog kluba, a iznosila je dva milijuna eura.

Veznjak Laszlo Kleinheisler je također na meti raznih klubova, ali Bjelica nije otkrio više detalja.

Miereza je tražio ruski klub koji je bio spreman platiti šest milijuna eura. Ovdje vrijedi napomenuti da je Argentinac i dalje ugovorom vezan za Alaves te da je u Osijeku na posudbi. No kako hrvatski klub ima pravo otkupa za 2.5 milijuna eura, Rusi su se obratili na tu adresu.

Najveća ponuda je za Miereza koji još nije Osijekov igrač

Bjelica je o ovome govorio u najavi 29. kola HNL-a u kojem njegova momčad u petak od 20:30 sati gostuje Hajduku.

"To su igrači koji nam daju drugu dimenziju. Nije to ostalo nezapaženo, odbijamo ponude za takve igrače. Za Žapera smo ovaj tjedan odbili ponudu iz Portugala od četiri milijuna, za vratara Ivušića od dva milijuna iz turske lige, za Miereza smo odbili šest milijuna iz Rusije. Za Kleinheislera isto odbijamo ponude jer nemamo potrebu prodavanja naših igrača", rekao je Bjelica.

On je prije nekoliko dana potvrdio da će Osijek otkupiti Mierezov ugovor te da već postoje klubovi koji su zainteresirani da ga kupe odmah nakon što postane igrač hrvatskog kluba. 

Osijek će otkupiti ugovor najboljeg strijelca lige, ali ne zna hoće li ga odmah prodati

Argentinac je prvi strijelac HNL-a s 19 pogodaka, a ako ga želi zadržati, Osijek mora platiti dva i pol milijuna eura. 

"Vjerujemo da će biti najbolji strijelac. Podređuje se momčadi, pravi je momčadski igrač. Samo netko tko se dobro osjeća ovdje može tako igrati. Mi smo već odlučili i trebamo staviti točku na i. Čekam predsjednika da dođe i da to sredinom svibnja postane službeno. Puno je to novca, ali on to zaslužuje. A sad, koliko će ostati, vidjet ćemo. Puno je zainteresiranih i treba cijeniti što je poslije Messija drugi najbolji argentinski strijelac u ligama", rekao je Bjelica.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više