Bjelica plakao nakon debakla: "Igrao sam sra*e, Srbijo, oprosti nam"

Foto: Screenshot Fiba

ARGENTINSKA košarkaška reprezentacija prvi je polufinalist Svjetskog prvenstva u Kini. Argentinci su u četvrtfinalu u Dongguanu svladali aktualne olimpijske, svjetske i europske doprvake Srbe s 97:87.

Argentinu su do pobjede predvodili 39-godišnji veteran Luis Scola s 20 koševa i sjajni razigravač Facundo Campazzo s 18 ubačaja, 12 asistencija i šest skokova, dok su kod Srbije najbolji bili Bogdan Bogdanović s 21 pogotkom, Nemanja Bjelica s 18 poena i Nikola Jokić sa 16 koševa i 10 skokova.

Srbija je uoči turnira važila za prvog favorita, tako da je ovaj poraz debakl. Jedan od lidera, Nemanja Bjelica, nakon utakmice je doživio emotivni krah i rasplakao se pred kamerama.

''Želio bih mnogo reći, ali pokušat ću skratiti. Ovo je težak poraz za Srbiju. Želio bih se ispričati našem narodu koji je vjerovao u nas. Mi smo također vjerovali da možemo, imamo odličnu momčad, ali eto… Možda smo bolji od Argentine, ali oni su nam pokazali kako se igra i željeli su pobjedu više od nas. Nismo bili spremni za ovu utakmicu, preuzimamo kompletnu odgovornost'', kazao je Bjelica pa je nastavio:

''Preuzimam odgovornost. Osobno sam igrao kao totalno sranje. Kad smo vidjeli kako oni slave, kako plaču, zaslužili su pobjedu danas. Mi smo dobra skupina momaka, nismo izgubili jer smo arogantni. Nismo bili mentalno spremni za ovaj susret. Mogu sad pričati satima, ali ovaj poraz je strašan, ubija nas.''

Pročitajte više