VRATIMO PALČIĆE U PETROVU

Bjelica protiv Kužea za Palčiće. Čija momčad je bolja?

Foto: Facebook

HUMANITARNA akcija "Vratimo Palčiće u Petrovu" u punom je zamahu. 

Podsjećamo, udruga Dinamo - to smo mi odlučila je pomoći Klubu roditelja nedonoščadi Palčići pri nabavi potrebne opreme za novi odjel neonatologije, prerano rođenih beba, kamo su nakon potresa u Zagrebu vraćeni. U toj akciji aktivirali su najbolje hrvatske sportaše diljem Hrvatske, Europe i svijeta, čije će sportske rekvizite uskoro nuditi na tomboli.

Nakon toga su se navijači samoinicijativno organizirali i u Facebook grupi koja je otvorena za tu priliku organizirali aukcije na kojima se prodaju memorabilije i rekviziti koji su već donijeli veliku svotu novca za Palčiće.

U grupi možete pronaći doslovno sve. Od brojnih kultnih dresova domaćih i stranih klubova, taburea ili karata za belot u bojama omiljenog kluba, pa sve do usluga koje nisu povezane sa sportom, poput ponuda za ljetovanje ili usluga autoservisa. 

S obzirom na to kako su akciju pokrenuli Dinamovi navijači, grupom dominiraju Dinamova obilježja i dresovi. Tim povodom smo za vas smo odlučili pripremiti dvije najbolje postave bivših i sadašnjih Dinamovih igrača koji su svojim dresovima direktno ili indirektno pomogli Palčićima.

U obzir su ušli samo oni igrači čiji su originalni dresovi ponuđeni u grupi, a neki od njih su nošeni na kultnim Dinamovim utakmicama i "užicani" nakon njih. Momčadi će voditi i dva najuspješnija Dinamova trenera u ovom tisućljeću - Bjelica i Kuže čiji se artikli također mogu naći u grupi. Vaš zadatak je na kraju odabrati bolju momčad u anketi.

Bjeličin Dinamo



Iako je Nenad Bjelica bio trener Dinama sve do prije tri tjedna, njegova "momčad" u prosjeku je nešto starija.

Na golu se nalazi aktualna "jedinica" Livaković, ali je zato obrana sastavljena od tri prekaljena internacionalca - Igora Bišćana, Gorana Jurića i Čečija Bogdana. Dresovi i ostale memorabilije iz sedamdesetih i osamdesetih godina na posebnoj su cijeni u grupi, pa je tako dres popularnog Čečija otišao za čak 6 tisuća kuna.



U sredini terena, Bjelica je povjerenje na bokovima dao mladom Vrsaljku na jednoj i "Dedi" Mujčinu na drugoj strani, dok se u sredini nalaze bivša Zlatna lopta Luka Modrić i još jedan Dinamov velikan iz osamdesetih, Dragan Bošnjak. Malo ispred njih je  jedan od vođa šampionske generacije 1982. godine, Marko Mlinarić.



Konačno, u napadu se nalazi slavonski duet Mandžukić i Cvitanović. Cvitanovićeva majka je prije nekoliko dana dala Igorov poseban dres s posvetom, a tom prilikom nam je dala i intervju.

Bjelica je odlučio sudjelovati u akciji i vrlo je aktivan u grupi. Tako je ponudio već nekoliko artikala poput monografije NK Osijeka, ali svakako najvrjednija je njegova trening-majica iz Dinama koju je donedavno nosio.

Kužeov Dinamo



Kužeova momčad puna je zvijezda kojih će se mlađa populacija ipak bolje sjećati. Shodno tome da je njegov Dinamo igrao atraktivniji nogomet, na "gol više", postava je ofenzivnija od Bjeličine.

Na golu se nalazi Kelava koji će zauvijek ostati upamćen po partiji protiv Malmöa kada je uveo Dinamo u Ligu prvaka, prvi put otkad to natjecanje postoji u novom formatu. Beton u obrani čine "najbolji napadač među stoperima" Goce Sedloski te Robert Kovač i Dario Šimić. Vjerojatno najteži Kužeov zadatak bio bi odrediti kome će u ovoj momčadi dati kapetansku traku.

U sredini terena će najteži posao imati Arijan Ademi, koji će morati čuvati leđa dvojici fantazista - Velikom Žutom Robertu Prosinečkom i Daniju Olmu, dok će mu u tome morati pomagati srčani Silvio Marić.



Prosinečki je, ako možemo suditi po interesu za njegove dresove, jedan od najatraktivnijih Dinamovih igrača. Sedam njegovih dresova (iz Barcelone, Dinama i hrvatske reprezentacije) otišlo je za više od 22 tisuće kuna.

Da Silva i Bošnjak u napadu se dobro poznaju s obzirom na to da su zajedno terorizirali obrane HNL-a, a pomoć u vrhu napada bit će im bivši australski reprezentativac Mark Viduka.



Nikad prežaljeni Kuže i dalje živi u sjećanjima Dinamovih navijača, a u grupi su imali šansu otkupiti i njegovu trening-majicu dok je radio u Japanu.



Osim svih dosad nabrojanih, u grupi ste mogli nuditi i za dresove Leke, Pokrivača, Chage, Ettoa, Lončarića, Balabana, Polovaneca, Mikića, Sivonjića i brojnih drugih Dinamovih bivših igrača. Mogla bi se napraviti bar još jedna momčad, ali ova 22 igrača i trenera ostavili su najveći trag. Koja postava je bolja?

 

 

Pročitajte više