Bjelici iz Poljske stiže nekadašnji Dinamov talent

Foto: Getty Images / Guliver Image

DOLASKOM Nenada Bjelice na mjesto trenera Dinama otvorio se povratak jednog igrača na Maksimir. Riječ je o Mariju Šitumu koji je bio na posudbi u poljskom Lechu, gdje ga je vodio novi strateg hrvatskog prvaka. 

"Da, vraćam se u Dinamo! Presretan sam, Dinamo je moj klub, a Zagreb moj grad. Još prije mjesec dana iz Maksimira su mi poručili da računaju na mene, a ja sam Poljacima rekao da želim natrag u Dinamo. Strašno se veselim novoj sezoni, ma jedva čekam da počnu nove pripreme, nove utakmice", rekao je za SN Šitum. 

Embed from Getty Images

Dosad je 26-godišnji ofenzivac triput odlazio iz Dinama - u Lokomotivu, Speziju i Lech. U posljednja dva kluba vodio ga je Bjelica, a njihova će se suradnja nastaviti i u Zagrebu. 
 
"Nedavno sam dobio sina, želim igrati za Dinamo i uživati u Zagrebu sa svojom obitelji. Bez ikakve dvojbe, dovođenje Bjelice odličan je potez za Dinamo. On je nekakav miks španjolskog i austrijskog nogometa. Voli igrati visoko, napadati i igrati na gol više, ali uvijek su važni i red, rad i disciplina. Zato vjerujem da će njegov Dinamo biti uspješan i atraktivan", smatra Šitum.
 
Bjelica je od 30. kolovoza 2016. do 10. svibnja 2018. vodio poljski klub, a onda se razišao s njima i osam dana kasnije potpisao za Dinamo, gdje je doveo i dva pomoćnika Renea Pomsa i dr. Martina Mayera. Šitum otkriva kako je igračima teško pao odlazak Bjelice...
 
"Odlični ljudi, pravi profesionalci, u njih i Bjelica ima veliko povjerenje. Ma svi igrači Lecha bili su oduševljeni radom Bjelice i njegova stožera, neki su čak i zaplakali kad su odlazili. Vjerujte mi, Bjelica je iz postojećega kadra Lech Poznana izvukao 120% mogućnosti."
 
 
Šitum je ove sezone za Lech odigrao 29 utakmica te zabio četiri gola, uz isto toliko asistencija. 
 
"Bjelica je bio igrač i jako dobro osjeća momčad, zna kako se postaviti prema kojem igraču. Kod njega nekad u dogovoru možete i preskočiti trening. Ako si preumoran, bolje preskočiti jedan trening nego ga odraditi bez pravog angažmana. A Bjelica takve stvari razumije, to ga čini drukčijim od drugih trenera", zaključio je Mario koji je dosad za Dinamo upisao 49 nastupa, uz sedam pogodaka i tri asistencije. 

Pročitajte više