Bjelokošćani deklasirali Sjevernu Koreju: Ne gine im rudnik nakon nova tri komada!

OBALA BJELOKOSTI je u posljednjem nastupu na Svjetskom prvenstvu deklasirala Sjevernu Koreju svladavši je sa 3:0. Golove za Slonove zabili su Yaya Toure, Romaric i Kalou.

> Brazil i Portugal razočarali u najavljivanoj "ljepotici prvenstva"

> Drogba: Trebamo biti ponosni na naš Mundijal

Bila je to utakmica bez posebne rezultatske težine jer je bilo sasvim izgledno da niti jedna od ekipa ne može izboriti drugi krug. Doduše, Obala Bjelokosti se teoretski mogla dočepati osmine finala da je sa 8:0 pobijedila Sjevernokorejce, a da su Portugalci ujedno izgubili od Brazila i da pritom nisu zabili gol. Sjeverna je Koreja, s druge strane, htjela sprati loš dojam iz ogleda s Portugalcima kada su teško stradali sa 7:0.

Na kraju možemo sa sigurnošću reći da Veliki vođa neće biti prezadovoljan jer su njegove trupe i ovu utakmicu potučene do nogu. Poraz od 3:0 zapravo je i najljepši mogući scenarij pošto su Drogba i družina već nakon 20 minuta imali 2:0 i pregršt propuštenih prilika. Objektivno govoreći, Obala Bjelokosti samo je u prvom dijelu potpuno obezglavljenom protivniku mogla utrpati minimalno pet komada, a onda niti onaj suludi rasplet i plasman u drugi krug ne bi bio tako sulud.

Ipak, kako je susret odmicao, i Sjevernokorejci su sve bolje parirali Bjelokošćanima, a i sami su u nekoliko navrata priprijetili Barryju. Dva su puta dobro tukli iz slobodnih udaraca, što su ujedno bile i njihove najbolje prilike.

Drogba bez gola

Prvi gol za Erikssonovu momčad zabio je Yaya Toure u 14. minuti. Veznjak Barcelone završio je odlično organiziranu akciju svoje momčadi prekrasnim udarcem s ruba šesnaesterca. Guk, na vratima S. Koreje, ovaj put nije mogao spasiti stvar kao u nekoliko situacija ranije. Niti nakon zabijenog gola Afrikanci nisu stali. Dapače, samo dvije minute kasnije Romaric je pogodio vratnicu, a isti igrač poentira u 20. minuti za 2:0. Većinu posla napravio je Drogba kada je sjajno tukao i pogodio prečku sa desetak metara. Na odbijenu loptu naletava Romaric i glavom pogađa u praznu mrežu. S ovim se rezultatom otišlo na odmor.

Bjelokošćani i u drugi dio kreću puno bolje, a na prvu pravu priliku za povećanje prednosti trebali smo čekati svega šest minuta. Eboue je pucao, a Guk još jednom spasio stvar. No, niti fizički sjajno pripremljena afrička momčad nije mogla izdržati takav tempo kontinuiranih napada čitavu utakmicu. Ritam je polako padao, a s njim i prilike. I kada smo već pomislili da će i konačni rezultat biti 2:0, Kalou, koji je ušao s klupe za rezerve, još jednom vara Guka. Chelseajev je nogometaš iskoristio odlično nabacivanje "Boke s boka" i zabio za 3:0.

Sjeverna Koreja će se u domovinu vratiti sa tri čista poraza i gol-razlikom 1:12. Najbolju predstavu pružili su na početku turnira protiv Brazila. Sve ostalo bilo je očajno. Obala Bjelokosti turnir završava kao trećeplasirana momčad skupine G.

Sjeverna Koreja: Guk, Yok, Il, Shol, Chon, Nam, Se, Yo, Guk, Jin, Hak

Obaja Bjelokosti: Barry, Boka, Toure, Kolo, Zokora, Tite, Gervinho, Drogba, Romaric, Keita, Toure, Eboue

Pročitajte više