Blanka ostala u sjeni utrke života hrabre petobojke

TIA HELLEBAUT je najbolja belgijska atletičarka koja drži rekorde u sedmoboju i petoboju (u dvoranskim natjecanjima) dok je istovremeno belgijska rekorderka u skoku u vis. Skok u vis s vremenom je postala njena primarna disciplina dok se i dalje natječe u petoboju.

Na Europskom prvenstvu 2006. i dvoranskom Europskom prvenstvu osvojila je zlatnu medalju u skoku u vis, a samo godinu dana kasnije postavila je peti rezultat svijeta u petoboju. Te godine nije puno nastupala u skoku u vis zbog učestalih ozljeda gležnja noge.

Zbog ozljede ramena Hellebaut više ne može ostvarivati zapažene rezultate u bacanju koplja te zauvijek odustaje od natjecanja u sedmoboju, posvetivši se u potpunosti skoku u vis i petoboju.

Aktualna svjetska dvoranska prvakinja u petoboju i olimpijska pobjednica u skoku u vis

Na dvoranskom prvenstvu 2008. postaje svjetska prvakinja u petoboju s odličnih 199 centimetara preskočenih u disciplini skoka u vis.

Na Olimpijskim igrama u Pekingu s preskočenih 205 centimetara Hellebaut je popravila svoj osobni rekord, kao i nacionalni belgijski rekord te postala olimpijska pobjednica u toj disciplini ispred naše, srebrne, Blanke Vlašić.

R.J.
Foto: AFP

Pročitajte više