Blanki otvoren put do zlata: Ariane Friedrich zbog ozljede otkazala nastup na SP-u

NAJVEĆA suparnica Blanke Vlašić, njemačka visašica Ariane Friedrich, otkazala je u nedjelju nastup na Svjetskom dvoranskom prvenstvu koje će se od 12. do 14. ožujka održati u Dohi.

Friedrich se gotovo cijelu zimu mučila s bolnim leđima, a kad je napokon riješila taj problem, neposredno uoči puta u Katar ozlijedila je koljeno.

"Ariane je zaradila ozljedu koljena i nakon pregleda kod dr. Heinza Lohrera u Frankfurtu zaključili smo kako nastup na Svjetskom prvenstvu nije moguć. To je vrlo loša vijest jer je, sudeći prema njezinim rezultatima ove godine, bila jedan od naših najvećih kandidata za medalju" objavio je u nedjelju sportski direktor Njemačkog atletskog saveza Thomas Kurschilgen.

Friedrich je prošli vikend na nacionalnom prvenstvu u Karlsruheu preskočila 2.02 metra, a ove je godine od nje bolja samo Blanka Vlašić koja ima skokove preko 2.06, 2.04 i 2.03 metra.

Hrvatskoj bi rekorderki tako najveće prepreke na putu prema obrani naslova svjetske dvoranske prvakinje trebale biti Ruskinja Svjetlana Školina, Španjolka Ruth Beitia te Njemica Meike Kröger. Sve su tri ove zime preskočile 2.00 metra.

Pročitajte više