Blizu je hrvatske reprezentacije, a sad potpisuje za drugoligaša

Foto: Profimedia

ANTONIO MIRKO ČOLAK uskoro bi trebao postati nogometaš talijanskog drugoligaša Parme. Potencijalni hrvatski reprezentativac bio je nezadovoljan statusom u Glasgow Rangersima i odlučio je ovog ljeta promijeniti klub.

Parma će 29-godišnjeg napadača platiti oko tri milijuna eura, pola milijuna više nego što su ga Rangersi platili. Čolak bi trebao potpisati trogodišnji ugovor i prema njemu zarađivati 750 tisuća eura godišnje neto. 

Čolak je prošlog ljeta stigao u Glasgow i bio hit-igrač na startu sezone. Samo u kolovozu zabio je sedam pogodaka u svim natjecanjima, a u rujnu i listopadu postigao ih je još toliko. Međutim, tijekom pauze za Svjetsko prvenstvo, za koje je ostao samo na Dalićevom pretpozivu, Čolak je zaradio ozljedu. Oporavio se krajem siječnja, ali Alfredo Morelos izgurao ga je iz prvih 11 pa je hrvatski napadač u 2023. zabio samo tri gola.

Ranije je igrao za Rijeku, Malmö, PAOK, Lechiju, Darmstadt, Kaiserslautern, Ingolstadt i Nürnberg. Za hrvatsku reprezentaciju odigrao je tri utakmice.

Pročitajte više