BOBAN ĆE SADA ZAŠUTJETI Milan za 80 milijuna vraća golgeterskog kralja Bundeslige

Foto: Getty Images / Guliver Image

MILAN je doveo sedam igrača, ali su to sve prosječni nogometaši - ispalio je Zvonimir Boban jučer i popljuvao kadrovsku politiku kluba u kojem je proveo 10 godina. No, nasljednici Silvija Berlusconija i Adriana Gallianija spremili su hrvatskoj legendi odgovor, a navijačima zvjezdano pojačanje.

Talijanski mediji su eksplodirali nakon informacije kako je predsjednik velikana sa San Sira, Yonghong Li, poslije potrošenih 155 milijuna eura spremio ekstra budžet za još nekoliko igrača, među kojima se nalaze i neke velike zvijezde. A jedna je posebno blizu ovih dana.

> MODRIĆ JE NJIHOV SAN Navijači talijanskog velikana luduju za Hrvatom, a on uzvraća ljubav

U pitanju je Pierre-Emerick Aubameyang, najbolji strijelac Bundeslige prošle sezone s 31 golom, a ukupno je prošle sezone zabio 40 pogodaka u 45 utakmica, uz pet asistencija. Golgeter iz Gabona sigurno napušta Borussiju Dortmund. Bio je blizu PSG-a, ali od cijelog transfera na kraju nije bilo ništa. Također, tu su i bogati kineski klubovi koji ga love, ali on želi ostati u Europi i igrati na visokoj razini.

Zato je poziv Milana, kluba u kojemu je prošao mlađe selekcije, stigao u pravom trenutku. Rossoneri su spremili cijelih 80 milijuna eura za 28-godišnjeg napadača, što će Borussia odmah prihvatiti, samo je ostalo dogovoriti plaću s igračem i njegovim ocem, koji mu je menadžer. 

Milan mu je spreman ponuditi rekordnu plaću od osam milijuna eura, čime bi Aubameyang postao najplaćeniji igrač u Serie A (Dybala i Higuain imaju po 7,5), ali on želi čak 12 milijuna eura po sezoni. Ipak, mediji s Apenina tvrde kako su izvršni direktor Marco Fassone i sportski direktor Massimiliano Mirabelli već mjesecima u kontaktu s igračem te kako bi do dogovora na kraju trebalo doći.

No, ni tu nije kraj nevjerojatnom prijelaznom roku bivšeg europskog prvaka. Nikad bliže Milanellu nije bio Lucas Biglia, za kojeg Lazio traži 20, a Milan nudi 15 milijuna eura, ali je dogovor jako blizu i Argentinac bi u sljedećih 48 sati trebao stići na liječničke preglede. 

Također, uz Aubameyanga i Portugalca Andre Silvu, u napadu bi trebao zaigrati i Nikola Kalinić. Hrvatski napadač je nedavno otkrio kako želi na San Siro i talijanski velikan uvelike pregovara s Fiorentinom, koja je u teškoj situaciji. Viola traži 30, a Milan nudi 20 milijuna eura za bivšeg nogometaša Hajduka i očekuje se da dvije strane pronađu rješenje.

S druge strane, Andrea Poli (Bologna) i Juraj Kucka (Trabzonspor) napustili su klub, a na izlaznim vratima su i Carlos Bacca (želi ga Marseille), Mattia De Sciglio (blizu Juventusa), Lionel Vangioni (želi se vratiti u River Plate), Gabriel Paletta (Torino ili Genoa), Andrea Bertolacci (na meti Genoe), Gianluca Lapadula (za njega se bore Lazio i Genoa), M'Baye Niang (u igri su engleski klubovi poput Evertona, a spominje se i Arsenal), dok bi u obrani trebao stići i Simon Kjaer iz Fenerbahčea, a turski mediji tvrde kako je to već gotov transfer.

Navijači sanjaju Luku Modrića, a Aubameyang je pred vratima.

Pročitajte više