Boban: Mamić je hodajući sukob interesa, naš nogomet sramota, a Srebrić i Marković moraju otići

ZVONIMIR BOBAN konačno se oglasio i prokomentirao situaciju u hrvatskom nogometu. Legendarni kapetan hrvatske reprezentacije tvrdi da je sve građansko u Dinamu ubijeno, a posebno ga smeta kako se klub ponio prema Ladiću, Prosinečkom i Cvitanoviću.

"Mamić je najutjecajniji čovjek u našem nogometu, ali je hodajuća definicija sukoba interesa. Dinamo je Mamićev kmet, hrvatski nogomet je Mamićev feud, a Mamić vlasnik bez vlasničkog lista", rekao je Boban.

Boban tvrdi da vrh HNS-a mora otići.

"Naš je nogomet sramota! Marković i Srebrić najodgovorniji su za ovaj cirkus i moraju časno otići, a ne nečasno ostati", rekao je Boban za Sportske novosti.

Bobana mnogi zazivaju da dođe na mjesto predsjednika HNS-a i napravi red. No, on tvrdi da neće to učiniti.

"Ne pada mi na pamet. Pogrešno je misliti da pojedinac može sam nešto napraviti. Vlada odmah mora intervenirati i uvesti red", smatra Boban.

Boban kaže da Igora Štimca u kandidaturi za predsjednika HNS-a nije podržao jer "bi to bio samo facelifting". Smatra i da je Dario Šimić izabrao "pogrešan put", a o ulasku Davora Šukera u HNS kaže:

"Ulazak nije bio najelegantniji… Zdravko Mamić ga je jednokratno potrošio i zbog toga mi je žao. Davor je hrvatski sportski velikan i to nije smio dozvoliti."

Pročitajte više