BOBAN OPET POPLJUVAO KLUB KOJI MU JE DAO SVE "Milan je doveo sedam prosječnih"

Foto: Getty Images / Guliver Image

ZVONIMIR BOBAN u Milanu je proveo devet sezona, sudjelovao u osvajanju četiri Scudetta i jedne Lige prvaka, a nakon umirovljenja je postao televizijski komentator u Italiji i jedna od omiljenih meta mu je njegov bivši klub.

U istom tonu nastavio je i ovog ljeta, u kojem navijači Milana konačno uživaju. Jer posrnuli velikan je, zahvaljujući kapitalu kineskih vlasnika, kupio čak sedam novih igrača, a iako nijedan od njih nije superzvijezda, konsenzus je da je Milan kupovao pametno i ciljano snažio deficitarna mjesta u momčadi. 
 
Mateo Musacchio, Franck Kessie, Ricardo Rodriguez, Andre Silva, Fabio Borini, Hakan Calhanoglu i Andrea Conti igrači su koji dakako ne jamče osvajanje Lige prvaka već sutra, ali su dobar temelj za novi Milan.
 
Ipak, Boban se s tim ne slaže i ovako je komentirao: "Milan je doveo sedam igrača, no nijedan nije svjetska klasa. Sve su to prosječni igrači. Nijedan od njih nije dokazano dobar."
 
Sigurno će dobiti odgovor iz Milana, kao što ga je već prije dvije i pol godine istim povodom poklopio prvi operativac kluba Adriano Galliani.
 
Boban je tada u studiju kritizirao kadrovsku politiku Rossonera i objašnjavao koga bi trebali dovesti umjesto onih koje kupuje, na što ga je voditeljica prekinula: "Znači, postali ste Milanov savjetnik na tržištu?"
 
To je savršeno leglo Gallianiju, koji se s terena ubacio iznerviran što Boban stalno mudruje Milanu i kritizira klub: "S obzirom na puste milijune koje je zaradio od Milana, to je najmanje što bi morao napraviti..."
 
Nastavio je: "Zvonimire, koliko košta Zagreb? Jer s bogatstvom koje si zaradio od Milana možeš kupiti pola grada i sve palače tamo!"
 
Boban se na ovo zacrvenio i ostao bez riječi, pa počeo brljati kako u Zagrebu nije bilo dvoraca "zbog komunizma", ali bilo je jasno tko je pobjednik u ovom verbalnom duelu. 

Pročitajte više