SLUČAJ BOČKAJ

Bočkaj je rekao da je igrač za seoske zabave. Onda je pijan demolirao benzinsku

Davor Javorovic/PIXSELL

NAMJESTIO je loptu, pogledao prema golu. Osjećalo se u zraku da je to to. Uhvatio je potom manji zalet i projektilom izbacio PSV iz Europa lige. Petru Bočkaju tada je bilo 20 godina i vinuo se u nebesa svojom specijalnošću - fantastičnim slobodnjacima.

Kao mladi reprezentativac Hrvatske etiketiran je kao nova velika stvar domaćeg nogometa.

Zbog specifičnog karaktera, Petar je od danas igrač bez kluba nakon što ga je Osijek otpustio jer se pijan Mercedesom zabio u trgovinu benzinske postaje zbog - čokoladice.

Mladi reprezentativac Hrvatske pijan autom uletio u benzinsku zbog čokoladice

Da je unikatan znalo se već u Lokomotivi. Trener Mario Tokić dao je igračima nakon utakmice u petak slobodan vikend, a Petar se u ponedjeljak vratio na trening s nekoliko kilograma viška.

"Ni problem kaj sam jel, već kaj sam pil"

Ljutitom Tokiću ništa nije bilo jasno, pitao ga je što je jeo pa se tako udebljao.

"Šefe, ni problem kaj sam jel, već kaj sam pil", ispalio je Bočkaj.

U Lokomotivi je nosio broj 40.

"Dajte mi dres s brojem 40! Zakaj 40? Zato kaj bum se iz Lokomotive prodal za 40 milijuna eura."

U razgovoru za Goal opisao je sebe kao veseljaka, čovjeka iz naroda uvijek spremnog za druženja. Pa makar dobio nekoliko kilograma u cijeloj toj priči.

"Veseli me to, uvijek sam bil drugačiji. Znate, ja sam pravi seoski igrač, nogometaš kak bi rekli za seoske zabave. Volim gurnut kroz noge, volim odigrati neki neočekivani potez. Cijeli život igram mali nogomet, to je moja velika ljubav. A mislim da se to vidi i na velikom terenu, uvijek pokušam nekaj izvest. Nekaj neočekivano, nekaj kaj se suparnici ne bu nadali. Tak je bilo i protiv PSV-a, tak će biti uvijek. Mislim da je i suparnicima puno teže čuvati nekog igrača koji izvodi fore s malonogometnih terena."

Trebao je biti novi veliki posao Osijeka...

Kritike o kilaži nikad nije uzimao preozbiljno.

"Kaj onda ak imam previše kila, ili znam ili ne znam! Ili svojoj momčadi pridonosim illi ne pridonosim na terenu. Svi vele da je teren uvijek jedino mjerilo, pa nek onda i bude. Ak bum igral dobro, ak bum asistiral i ak bum zabijal, onda mogu imati i 120 kilograma, kaj ne?", rekao je.

Sve to uredno je tolerirao Zoran Zekić. Bočkaj mu je igrao na lijevom krilu pa na lijevom beku. Od ovog proljeća silom prilika Peru je prebacio u vezni red. Trebao se isprofilirati u prvo ime osječkog prvoligaša i biti sljedeća velika prodaja.

Sad je od njih dobio papire.

I čokoladicu, valjda.

 

 

 

Pročitajte više