HRVATI U NBA

Bogdanović objasnio zašto Utah rastura i bez zvijezde, Šarić opet slab

AP Photo/Rick Bowmer/Guliver

U OKRŠAJU najbolje i najgore momčadi NBA lige Utah Jazz lako je svladala Houston Rocketse u gostima 112:89.

Utakmica je rano riješena pa ni jedan igrač Jazza nije igrao 30 minuta. Bojan Bogdanović za 23 minute je postigao 14 koševa (šut 4/13, trice 3/8, slobodna bacanja 2/4), četiri asistencije, jednu ukradenu i četiri izgubljene lopte.

Grafika: Sofascore za IndexSport

U odsustvu ozlijeđenog All-Stara Donovana Mitchella ujednačeni napad Ute predvodio je Jordan Clarkson s 22 poena, Joe Ingles zabio je 21, Rudy Gobert 19 uz 18 skokova, a Mike Conley je uz 11 koševa imao 13 asistencija. Razigravač Jazza prvi je put u karijeri spojio četiri utakmice s barem 10 uspješnih dodavanja za koš.

"Zaista igramo odličnu košarku, dijelimo loptu i svaki drugi dan imamo 5-6 igrača s istim brojem šuteva", rekao je Bogdanović.

Utah je vodeća momčad Zapada i cijele NBA lige s 44 pobjede i 15 poraza, dok je Houston na dnu sa zrcalno suprotnim omjerom 15-44.

Šarić je morao čuvati Embiida koji juriša na MVP titulu. Nije završilo dobro po Hrvata

Phoenix Sunsi i dalje drže pritisak na Uti jer su sinoć slavili 116:113 kod vodeće momčadi Istoka Philadelphije.

Chris Paul zabio je 28 koševa uz osam asistencija za Sunse, a domaćine je predvodio Joel Embiid s 38 koševa i 17 skokova.

Dario Šarić nije se proslavio protiv svojeg prvog NBA kluba. Za 18 minuta igre postigao je sedam poena (šut 2/4, trice 0/2, slobodna bacanja 3/3), jedan skok i tri asistencije, a nije se snašao ni u nezahvalnoj zadaći čuvanja zahuktalog i moćnog Embiida.

Grafika: Sofascore za IndexSport

Sunsi su nakon ove pobjede na omjeru 42-16, a Sixersi (39-19) su ipak zadržali vrh Istoka jer je izgubio i Brooklyn, koji je Toronto svladao 114:103.

Luka Šamanić je u uvjerljivom domaćem porazu San Antonija od Miamija 107:87 igrao samo četiri minute "garbage timea" te uhvatio jedan skok i promašio dva slobodna bacanja.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više