Bogdanović odigrao najučinkovitiju utakmicu sezone u mogućem oproštaju od Pistonsa

Foto: Profimedia

BOJAN BOGDANOVIĆ nastavio je s odličnim igrama u NBA ligi te je 14. put u zadnjih 16 utakmica postigao barem 20 poena. U porazu Detroit Pistonsa u Bostonu od vodeće momčadi lige Celticsa zaustavio se na 21, ali to mu je bila jedna od najučinkovitijih utakmica sezone.

Do 21 poena Bogdanović je stigao uz samo 11 šuteva iz igre, od kojih je pogodio šest. Trice je gađao 2/4, a realizirao je svih sedam slobodnih bacanja. Uz to je ubilježio tri skoka, po jednu asistenciju, ukradenu i izgubljenu loptu, ali i jednu blokadu, što je rijetkost jer mu je to bila tek šesta u cijeloj sezoni, a u nekim sezonama znao je ostati na samo jednoj.

VIDEO: Arena Sport

Bogdanoviću bi ovo mogla biti posljednja ili pretposljednja utakmica za Detroit jer Pistonsi do isteka roka za razmjene igrača igraju još samo u Clevelandu u noći sa srijede na četvrtak. Hrvatski je košarkaš i nakon trejda Kyrieja Irvinga u Dallas ostao jedan od najtraženijih igrača lige, iako Pistonsi uvjeravaju rivale da ga se ne namjeravaju odreći.

U jeku Irvingova trejda briljirali Brooklynovi i Dallasovi klinci

Ivica Zubac bio je izvrstan u pobjedi LA Clippersa u Brooklynu 124:116, postigavši 19 poena, 12 skokova, dvije asistencije i blokadu. Imao je i tri ukradene lopte, čime je izjednačio rekord karijere, a niti jednu nije izgubio.

Netsi su bili okrnjeni jer još nisu bili kompletirali Irvingov trejd, odnosno igrali su i bez njega i bez igrača za koje su ga razmijenili. Na Kyriejevu mjestu startao je mladi Cam Thomas i postavio rekord karijere s 47 poena, tri više nego u prethodnoj utakmici.

U istim su problemima bili Dallas Mavericksi, za koje nije igrao ni ozlijeđeni Luka Dončić, ali su ipak pobijedili na gostovanju kod Ute 124:111 uz izvrsne partije mladih Josha Greena i Jadena Hardyja, koji su obojica postavila rekorde karijere s 29 poena.

Rezultati:

Detroit - Boston 99:111
Washington - Cleveland 91:114
Brooklyn - LA Clippers 116:124
Chicago - San Antonio 128:104
Houston - Sacramento 120:140
Utah - Dallas 111:124
Golden State - Oklahoma City 141:114
Portland - Milwaukee 108:127

Pročitajte više