Bojan Krkić: Moj najbolji suigrač? Messi je nevjerojatan, ali ovaj je bio čaroban

Foto: EPA

BOJAN KRKIĆ (32) završio je nogometnu karijeru u ožujku ove godine, a u razgovoru za britanski talkSport otkrio je tko je najbolji igrač s kojim je igrao. "Divio sam se svima. Ronaldinho je bio najbolji igrač kojeg sam gledao kao navijač i s kojim sam igrao tijekom karijere. Vjerojatno je bio najposebniji s kojim sam igrao", rekao je Krkić.

Novinari su ga pitali je li mu Ronaldinho ispred Lionela Messija, kojeg mnogi smatraju najboljim ikad. "Teško je, ne volim uspoređivati. Očigledno, Messi je nevjerojatan. Još uvijek igra i osvaja trofeje koje je već uzeo. Ali Ronaldinho je bio nešto drugačije. Za mene je bio poseban, magičan", odgovorio je Krkić.

Pitali su ga i smatra li Ronaldinha najboljim u povijesti nogometa. "Mislim da nije. Vjerojatno je Messi jer je on fantastičan punih 20 godina, što je nevjerojatno. Ronaldinho je na najvišoj razini igrao dvije-tri godine i tada je bio nezaustavljiv", smatra Krkić.

Krkić je bio veliki talent Barcelone

Krkić je bio jedan od najvećih talenata Barcelone i mnogi su ga proglašavali Messijevim nasljednikom, ali nikad nije ostvario puni potencijal. Kad je 2007. zaigrao za prvu momčad Barcelone, Krkić je s tek navršenih 17 godina srušio rekord najmlađeg igrača prve momčadi Blaugrane, koji je dotad držao upravo Leo Messi. 

S Barcelonom je osvojio sve što se osvojiti moglo, a nakon odlaska s Camp Noua igrao je za Romu, Milan, Ajax, Stoke City, Mainz, Alaves, Montreal i Vissel Kobe, u kojem je bio sve do ožujka ove godine, kad je japanski klub raskinuo ugovor.

Krkić je prije nekoliko godina priznao kako se teško nosio s pritiskom i da je patio od tjeskobe, što ga je kočilo u karijeri. Prošle godine doživio je tešku ozljedu od koje se nije do kraja oporavio i Japanci su mu se zahvalili. 

Pročitajte više