Bojan Krkić završio karijeru

Foto: Epa

BIVŠI igrač Barcelone Bojan Krkić (32) i službeno se ostavio profesionalnog nogometa, a katalonski velikan će u četvrtak organizirati svečanost u čast umirovljenja svog bivšeg igrača. Par dana prije nego što je vijest postala službena, Gerard Pique je u jednoj emisiji na španjolskoj televiziji nehotice otkrio da će klub s Camp Noua organizirati svečanost za Krkića. 

Ibai Llanos i Gerard Romero ostali su u čudu kad je Pique javno otkrio Barcelonine planove za ovaj tjedan, a Ibai je samo rekao: "To se nije znalo, zar ne?" Tu je Pique shvatio da je pogriješio.

Bojan Krkić bio je jedan od najvećih talenata Barcelone i mnogi su ga proglašavali Messijevim nasljednikom, ali nikad nije ostvario puni potencijal. Kad je 2007. zaigrao za prvu momčad Barcelone, Krkić je s tek navršenih 17 godina srušio rekord najmlađeg igrača prve momčadi Blaugrane, koji je držao Leo Messi. 

Trebao je biti novi Messi

Krkić je s Barcelonom osvojio sve što se osvojiti moglo, a nakon odlaska s Camp Noua igrao je za Romu, Milan, Ajax, Stoke City, Mainz, Alaves, Montreal i Vissel Kobe, u kojem je bio sve do početka prošlog mjeseca, kad je japanski klub raskinuo ugovor. Krkić je prije nekoliko godina priznao kako se teško nosio s pritiskom i da je patio od tjeskobe, što ga je kočilo u karijeri. Prošle godine doživio je tešku ozljedu od koje se nije do kraja oporavio i Japanci su mu se zahvalili. 

S Iniestom je pokrenuo posao 

Prema pisanju španjolskih medija, Krkiću to nije teško palo jer je odmah okrenuo novu stranicu u svom životu i posvetio se privatnom biznisu. Krkić je i tijekom igračke karijere obožavao biciklizam, a sad je odlučio spojiti ugodno s korisnim i u partnerstvu s bivšim suigračem Andresom Iniestom otvorio je firmu Guava Sport, koja proizvodi luksuzne i skupocjene bicikle za brdske staze. Kako su se tek počeli baviti ovim poslom, trenutačno imaju samo jedan model, a on košta čak sedam tisuća eura.

Pročitajte više