Bojkot splitskih sudaca urodio plodom: HDZ miče Šuprahu, dolazi novi predsjednik

Foto: Ivica Čavka, Dalmatinski portal

KAKO stvari stoje pobuna i bojkot splitskih sudaca koštat će Alojzija Šuprahu pozicije predsjednika nogometnog saveza Splitsko-dalmatinske  županije.
 
> Opet zaštitari u HNS-u: Splitski suci u bojkotu dok ne ode Šupraha
 
> HNS plaćanjem sudaca financira Šuprahinu grčevitu borbu protiv bojkota
 
> Mamićevi suci u "fušu" kod Šuprahe odbili početi utakmicu dok se ne izbaci fotoreporter
 
Pokušaj privatizacije splitskog nogometa od strane samo jednog čovjeka izazvao je do sada nezapamćenu krizu Županijskog saveza i suci su krenuli u masovni bojkot. Mamićev HNS pokušao je spasiti svog pijuna poslavši ergelu poslušnih sudaca sa sjevera Hrvatske da Šuprahi čuvaju leđa, međutim, Index doznaje kako je lako moguće da je ta pomoć bila jednokratne naravi i da je Šupraha već sad bivši.
 
Doznali smo da je splitski HDZ, kako na gradskom tako i na županijskom nivou odavno protiv Šuprahe i njegove samovolje, no kako je kontroverzni bivši sudac i nasilnik do sada bio zaštićen s vrha, nitko mu nije ništa mogao. Palac dolje splitskog HDZ-a jasan je znak da je Šupraha izgubio podršku puno većih igrača od sebe, onih koji su ga do sada puštali da radi što želi.
 
Novi kandidat za mjesto predsjednika NSŽSD-e je dr. Zdravko Perko, ugledni kirurg i dosadašnji predsjednik Sloge iz Mravinaca. Perka će nominirati upravo HDZ-ovci koji su se odrekli Šuprahe, a kako doznajemo, njih je svakim trenutkom sve više i više, tako da su male šanse da Šupraha preživi izbore.
 
Inače, Zdravko Perko je Slogu u jednoj sezoni doveo iz pete u četvrtu ligu, a sudeći prema položaju na ljestvici, izgledno je da će sljedeće sezone igrati u Trećoj ligi. 
 
Perko je za kratko vrijeme Mravincima je napravio infrastrukturu neviđenu za niželigaše. Također, po uzoru na Hajduk stvorio je model upravljanja gdje klub ne ovisi o novcu općine već je samoodrživ.  Ispod tribine sagrađeni su poslovni prostori, koji se daju u najam, kao i teren s umjetnom travom
 
Perko ima veliku podršku Hajduka, u odličnim je odnosima s njegovom upravom i Hajduk će čvrsto stati iza njega. Također, i manji klubovi nemaju ništa protiv da im on bude šef.
Šupraha je za ponedjeljak sazvao Skupštinu sebi Izvršnog odbora saveza, pa treba vidjeti kako će oni odreagirati na cijelu situaciju.
 
Međutim, sve je izglednije da će doći do smjene. Kako saznajemo, najvažnije za splitske suce je da se što prije smjeni Šupraha da se ne bi ponovio slučaj s Paškom Viđakom, bivšim predsjednikom NSŽSD-e, koji je svojevremeno vrijeme kupovao odgađajući sazvati Izbornu skupštinu. U slučaju da članovi IO-a u ponedjeljak smjene Šuprahu, postavit će se voditelj dužnosti koji će u što skorijem roku sazvati Izbornu skupštinu na kojoj će se izabrati novi predsjednik. 
 

Pročitajte više