ANTHONY JOSHUA

Boksačka legenda o Joshuinom porazu: "Veće i snažnije nije uvijek bolje"

Foto: EPA-EFE

BOKSAČKI svijet i dalje je u šoku nakon što je Meksikanac Andy Ruiz u sedmoj rundi nokautirao Britanca Anthonyja Joshuu u Madison Square Gardenu, nanio mu prvi poraz u karijeri i tako postao vlasnik 3 od 4 glavna teškaška pojasa u boksu.

Jedan od brojnih koji nije mogao vjerovati što se dogodilo bio je slavni novinar ESPN-a Stephen A Smith. On se poput mnogih sprdao na račun izgleda Andyja Ruiza, a onda mu je odgovorila boksačka legenda Lennox Lewis.

"Ono što vi ne razumijete je da Ruiz, pokraj svog izgleda, ima fenomenalan pedigre iz amaterskog boksa koji mu jako dobro služi u profesionalnoj karijeri. Meni ovo itekako ima smisla. AJ ima puno toga za raditi i mislim kako borba Joshue i Wildera nije izgubila na vrijednosti.

Čujem jako puno kritika koje govore kako je Joshua izgubio od debelog tipa. Ne razumiju ljudi kako je Ruiz ima fenomenalni amaterski staž te kako ima sjajne ruke i pokraj toga iskustvo. Vidjeli smo kako mu to služi jako dobro, neovisno o njegovoj težini. Današnji moderni teškaši su krupni i impresivno građeni. No u borbi mišići trebaju kisik i puno im više treba da bi se oporavili nakon što utroše puno energije. Veće nije uvijek kvalitetnije", rekao je Lewis.

Pročitajte više