BOKS

Boksački prvak u karanteni objavio video s uputama kako tući ženu. Suspendirali su ga

Foto: Getty Images / Guliver image

PROFESIONALNI britanski boksač Billy Joe Saunders iz karantene je izbacio videosnimku u kojoj muškarcima daje upute kako tući žene kada zbog njih izgube živce u izolaciji tijekom pandemije koronavirusa.

Neporaženom WBO prvaku super srednje kategorije skandali nisu nepoznanica, ali snimkom koja se brzo proširila društvenim mrežama nadmašio je dosadašnje ispade.

Jedan od najboljih tehničara britanskog boksa, koji je svoju zemlju predstavljao i na Olimpijskim igrama 2008. godine u Pekingu, snimao se kako udara po vreći uz šovinističke komentare i upute muškarcima kako da se najefikasnije obračunaju sa ženama u svojoj blizini. Videosnimku je 31-godišnji Sanders nazvao poučnom.

"Želim napraviti kratki, poučni video za sve očeve, muževe i muškarce koji imaju djevojke. Ako vam žena ne da mira, a vi nastojite ostati mirni, to je u redu. No nakon šest ili sedam dana bit ćete pred pucanjem", rekao je Sanders i nastavio s praktičnim uputama:

"Žena se odjednom kreće prema vama i počinje prigovarati. Ne znam što ste napravili, ali ona je uzrujana. Kada vam priđe, pogodite je šakom jako u bradu. Ona će pomisliti - što se to događa? Tada je spustite na koljena i dovršite", zaključio je Sanders udarajući u vreću.

Britanski boksački savez momentalno mu je oduzeo licencu do saslušanja na njihovom disciplinskom sudu. Sanders je pokušao objasniti da je riječ o šali, ali to mu nije pomoglo da sačuva natjecateljski status. Nije poznato kad će disciplinski sud saslušati Sandersa i donijeti konačnu odluku o njegovom slučaju. 

Početkom svibnja Britanac ima ugovoren meč karijere protiv Meksikanca Canela Alvareza u Las Vegasu, no ta borba je sada pod velikim upitnikom.

Pročitajte više