Bolta zovu u reprezentaciju Jamajke, mogao bi zaigrati na Svjetskom prvenstvu

NAJVEĆI sprinter svih vremena, Jamajčanin Usain Bolt, mogao bi biti pozvan u nogometnu reprezentaciju svoje zemlje e nakon što se počeo ozbiljnije baviti trčanjem za loptom. Jer to što on trenutačno radi još ne možemo nazvati ozbiljnim nogometom.

Da, dobro ste pročitali, njega u sastavu želi predsjednik tamošnjeg saveza Michael Ricketts.

"Malo sam razočaran što još nije potpisao za neki klub s Jamajke. Ako se pokaže dovoljno dobrim za našu reprezentaciju mi ćemo ga pozvati. Zasad pratimo njegov napredak, pomno gledamo kako igra. Trener će donijeti odluku, a mi bi ga baš voljeli vidjeti u pravoj, ozbiljnoj utakmici."

Legendarni atletičar u 32. je godini debitirao za australski Central Coast Mariners krajem kolovoza i otad naporno radi na nogometnim vještinama.

Dojam je da ga i ne ide baš, posebno se to osjeti u segmentu tehnike, no Jamajčani bi ga svejedno gledali u reprezentaciji.

"Usain ima posebno kvalitetu zbog brzine. Kad bi mogao malo na to dodati vještine ili lepršavosti u igri, mogao bi postato veliko pojačanje za našu reprezentaciju. Već sam razgovarao s nekim našim igračima i oni su uzbuđeni na pomisao da bi Bolt mogao zaigrati s njima. Ako ostvari tranziciju iz atletske superzvijezde u dobrog nogometaša, sigurno ćemo ga pozvati", zaključio je Ricketts.

U nekoj ludoj varijanti, ukoliko se ova ideja uistinu ostvari, Bolt bi mogao zaigrati na Svjetskom prvenstvu 2022. u Kataru, jasno, ako se Jamajka tamo kvalificira.

Imat će 36 godina, a poznavajući njegovu fizičku pripremljenost, mogao bi ostati u top formi.

Pročitajte više