Bonucci je u avionu za Istanbul. Uskoro se pridružuje Livakoviću

Foto: EPA

FABRIZIO ROMANO potvrdio je kako Leonardo Bonucci (36) napušta Union Berlin nakon šest mjeseci. Romano je na društvenim mrežama podijelio fotografiju svog sunarodnjaka koji privatnim avionom leti za Istanbul, gdje će ubrzo postati suigrač našeg Dominika Livakovića u Fenerbahčeu.

Slavni stoper, legenda Juventusa i reprezentacije Italije, od ljeta u prošlosezonskoj senzaciji Bundeslige igra katastrofalno. Samo devet utakmica igrao je kao starter, a u njima je Union osvojio tek jedan bod. Zato je prosinac dočekao na dnu Bundeslige i skupine Lige prvaka i sa smjenom trenera.

Fenerbahče će mu biti osmi klub u karijeri

Nenad Bjelica preuzeo je momčad i pobjegao s dna s dvije pobjede u tri utakmice. Znakovito je da je u tim mečevima Bonucciju dao ukupno 22 minute. Njemački mediji pišu kako je Bjelica rekao Bonucciju da više ne računa na njega. Talijan je na to pokrenuo proces povratka u domovinu, a to mu je bilo olakšano time što je otpisan u Unionu, zatim time što mu ugovor završava na ljeto te time što ga Jose Mourinho želi u Romi. No, na najavu dolaska simbola omraženog Juventusa, poludjeli su navijači Rome. Društvene mreže, pa i Bonuccijeve profile na njima, zasuli su prijetnjama i uvredama:

"Da se nisi usudio doći u Romu", "Ne želimo potrošenog igrača koji utjelovljuje Juventusov duh pobjeđivanja pod svaku cijenu, dakle varanjem i krađom", "Nećemo starca sklonog ozljedama i kiksevima", "Ako Roma misli da će probleme riješiti starim i otpisanim kikserom, onda imamo gadnih problema."

Nakon ovakve reakcije romanista Bonucci se ohladio od povratka u Italiju i odabrao Tursku. Fenerbahče će mu biti osmi klub u karijeri nakon Intera, Pise, Barija, Trevisa, Milana, Juventusa i Uniona.

Pročitajte više