Borilačka poslastica na UFC-u 98: "Zmaj" Machida protiv "Šećera" Evansa

U IŠČEKIVANJU UFC-a 99 na kojem će se gotovo sigurno pod okrilje američke organizacije vratiti Mirko Filipović, ispred MMA fanova ovaj je vikend još jedan vrhunski UFC-ov turnir. Pod nazivom "Evans vs. Machida", U Las Vegasu će se održati 98. po redu UFC na kojem je glavna borba večeri ona za naslov u poluteškoj kategoriji.

Vlasnik pojasa Amerikanac Rashad Evans snage će odmjeriti s Brazilcem japanskih korijena Lyotom Machidom. Obojica su za sada neporaženi u svojim MMA karijerama pa se ova borba najavljuje kao posebna poslastica. Machidu krasi pomalo neobičan stil koji je u kavez donio iza karatea, njegove osnovne discipline, no Brazilac je odlično potkovan i na parteru. Evans je s druge strane jedan od najpodcjenjenijih boraca, a unatoč savršenom skoru i tome što u svom posjedu drži pojas, Amerikanac se i dalje mora dokazivati u svakoj sljedećoj borbi.

Evansu se zapravo trebao suprotstaviti Quinton Jackson, no borac kojeg nazivaju "Rampage" zbog ozlijede i operacije morao je odustati.

U drugoj borbi večeri snage će odmjeriti Matt Hughes i Matt Serra, oba bivši prvaci UFC-a u velter kategoriji. Ovaj dvojac veže nevjerojatan "bad blood" koji potječe još iz reality showa "Ultimate fighter". Niti jedan je propušta svaki javni nastup iskoristiti za vrijeđanje svog imenjaka, stoga ne treba dvojiti kakav nas vatreni okršaj čeka u ovom meču.

Raspored borbi:

Rashad Evans - Lyoto Machida
Matt Hughes - Matt Serra
Drew McFedries - Xavier Foupa-Pokam
Dan Miller - Chael Sonnen
Sean Sherk - Frank Edgar
Krzysztof Soszynski - Andre Gusmao
Yoshiyuki Yoshida - Brandon Wolff
Dave Kaplan - George Roop
Phillipe Nover - Kyle Bradley
Brock Larson - Chris Wilson
Patrick Barry - Tim Hague

M.P.
Foto: UFC.com

Pročitajte više