Borna je čudo. Priznao je to i njegov suparnik

Foto: Hina

BORNA ĆORIĆ odigrao je fenomenalan meč na startu finala Davis Cupa protiv Jeremyja Chardyja. Hrvatskoj je 22-godišnji tenisač donio prvi bod pobjedom 6:2, 7:5, 6:4.

"Ćorić je pokazao koliko je kvalitetan igrač. Chardy je fizički u sjajnoj formi i teško ga je dobiti u tri seta, ali Borna je to uspio. Igrao je praktički savršeno. Teško je igrati doma u finalu, mi smo to osjetili prije dvije godine, Borna je bio nezaustavljiv", rekao je hrvatski izbornik Željko Krajan.

Da je Borna čudo, poručio je i poraženi Chardy.

"Nije mi dopustio pronaći ritam. Servirao je fantastično. Puno je napredovao u servisu i forhendu. Bio je jednostavno jači od mene i bolji taktički. Potpuno me je blokirao na bekende, nisam mogao pronaći svoju igru i nisam se mogao izvlačiti na forhend", rekao je Chardy i dodao da je Borna impresivan.

"Svašta sam pokušao, ali protiv njega ništa nije išlo. Njegova cjelokupna igra je impresivna. Servis, retern, pokrivanje terena. Kreće se odlično, nema besplatnih poena."

Chardy bi u nedjelju, ako Francuska pobijedi danas u parovima, mogao igrati protiv Čilića koji je Hrvatskoj pobjedom 3:0 protiv Tsonge donio drugi bod.

Pročitajte više