Bornu Ćorića čeka meč godine: Izaći ću i uživati, bit će to kul osjećaj

Foto: Profimedia

BORNA ĆORIĆ u srijedu je izborio plasman u polufinale ATP Masters 1000 turnira u Madridu, a za finale će u petak igrati protiv drugog tenisača svijeta, branitelja naslova i domaćeg favorita Carlosa Alcaraza, s kojim se još nikad nije susreo. Za 26-godišnjeg Zagrepčanina ovo je već najbolji rezultat ove godine, posebno nakon niza nedavnih razočaranja.

Njegov najzapaženiji dosadašnji nastup u 2023. bio je prije dva mjeseca u Dubaiju, gdje je dogurao do četvrtfinala, ali je lako pao protiv Danila Medvedeva. Na sljedeća četiri turnira - u Indian Wellsu, Miamiju, Monte Carlu i Banjoj Luci - ispadao je na prvoj prepreci.

Nanizao četiri pobjede

U Madridu je prvi put ove godine spojio tri pobjede, a onda je lako svladao njemačkog lucky losera Altmaiera 6:3, 6:3 za četvrtu i tako je izborio svoj najveći meč sezone protiv najtežeg dosadašnjeg protivnika.

U razgovoru za Tennis TV nakon pobjede konstatirali su da izgleda kako igra s puno samopouzdanja, što je Ćorić potvrdio, ali odmah je prebacio ulogu favorita na Alcaraza, koji je dobio posljednjih 19 mečeva pred španjolskom publikom.

"Naravno, ali on je nevjerojatan igrač u nevjerojatnoj formi, favorit je, a ja ću izaći i uživati. Volim igrati na ovom terenu i bit će to kul osjećaj", rekao je Ćorić, koji je lani osvojio turnir istog ranga u Cincinnatiju, ukupno treći u karijeri, a prvi nakon četiri godine.

Pročitajte više