Boroš i ekipa u petak kod Sandonatesea za polufinale Lige prvakinja



IAKO su utorak odradile i posljednji susret jesenskog dijela domaćeg prvenstva, najzahtjevniji dio ovog dijela sezone tek je pred stolnotenisačicama Mladosti. U petak u 19.30 očekuje ih susret 6. kola lige prvakinja protiv Sandonatesea.

Ekipa koju su Tamara Boroš, Park Mi Young i Mirela Đurak svladale pred domaćom publikom u trećem kolu izravan je protivnik za ulazak u polufinale Lige prvakinja, a odluka će pasti u petak navečer.

"Budući da imamo jednak broj bodova kao i Sandonatese, moramo pobijediti ako se želimo plasirati u polufinale", početi će trener HASTK Mladost Iskona, Krešo Kovač.

Inače, situacija bi bila nešto povoljnija da je Linz u petom kolu pobijedio Sandonatese. No, iako su svi očekivali laku pobjedu Linza, budući da su Talijanke igrale bez svoje prve igračice i da je Linz ipak najjača ekipa skupine, a i da se igralo u Linzu, pobjeda je otišla na stranu Talijanki.

Drugim riječima, Tamara i ekipa sada više nemaju opciju poraza s povoljnom set razlikom, već u polufinale mogu samo s pobjedom.

"Mislim da će ovo biti otvoreni meč. Puno toga će ovisiti o postavi. Ali dobro smo trenirali. Park je stigla u Zagreb dovoljno rano da se imala vremena odmoriti i prilagoditi, a drugo mjesto s nedavno odigranog Pro Toura u Poljskoj joj je sigurno dao vjetar u leđa", kaže Kovač, pa nastavlja:

"U Zagrebu se sve bilo poklopilo, ne znači da će se i ovaj put to dogoditi, ali šansu imamo. Ne postoji čarobni štapić koji bi nam garantirao pobjedu, ali trebamo se boriti i dobro igrati. Prednost je na njihovoj strani, jer su bolje rangirana ekipa od nas i jer igraju kod kuće, ali posljednji put smo pokazali da renking ne garantira pobjedu".

A baš kao što je posljednji put, u Zagrebu, Mirela Đurak zablistala, iznenadila Negrisoli i na taj način odvela Mladost do pobjede, ovaj put Krešo Kovač nade polaže u našu najbolju stolnotenisačicu.

"Tamara odlično igra. Čvrsta je i željna igre i mislim da bi ovaj put ona mogla biti ključ pobjede", zaključio je Kovač.
 

Pročitajte više