Najveći njemački derbi

BORUSSIA – BAYERN 0:1 Čarolija Kimmicha vodi Bayern na korak do titule prvaka

Grafika Index

U SABLASNOJ atmosferi u Dortmundu Borussia i Bayern odigrali su utakmicu 28. kola Bundeslige koja je ujedno bila i ključna utakmica sezone. Bavarci su pobijedili 1:0 golom Kimmicha iz 44. minute i prvom su pratitelju pobjegli na naizgled nedostižnih sedam bodova prednosti. Bayern je na korak do još jedne titule prvaka.

U utakmici bez gledatelja domaćin je bolje počeo, imao je neke šanse, ali Haland ih nije iskoristio. Sredinom prvog dijela Bayern se probudio, a bolja igra Bavarcima se isplatila u posljednjoj minuti prvog poluvremena.

Sjajni Joshua Kimmich je primio loptu, vidio da je vratar Dortmunda Burki izašao malo i čudesnim lobom zabio za 1:0. Bio je to prekrasan gol, vjerojatno vrijedan titule prvaka.

Borussia Dortmund - Bayern München Rezultati uživo

Domaćin je počeo dobro, ambiciozno i konkretno. Već u prvoj minuti je Haland mogao zabiti za žuto-crne nakon pogreške Neuera, ali je Boateng očistio s crte. Imala je i Borussia još nekoliko polušansi, ali Bavarci se bude tek sredinom prvog poluvremena. Zaprijetio je Lewandowski pa je pucao Coman, a identičnu situaciju kao u prvoj minuti, samo na suprotnoj strani, vidjeli smo u 20 minuti kad je Piszczek petom spasio loptu s gol-crte nakon šuta Gnabryja. Haland je do kraja prvog dijela imao par polušansi, a trenutak koji je odlučio utakmicu dogodio se minutu prije odmora.

Sjajni Joshua Kimmich je primio loptu, vidio da je vratar Dortmunda Burki izašao malo i čudesnim lobom s 18 metara zabio za 1:0.

U 57. minuti Borussia je mogla dobiti penal. Hazard je dodao Halandu koji s desetak metara gađa suprotni kut, ali lopta na putu pogađa Boatenga u ruku i lopta odlazi pokraj gola. Da je sudac svirao penal, dojma smo da ne bi pogriješio jer je igrač Bayerna promijenio smjer lopte. Branič Bayerna to nije napravio namjerno, ali bilo je jako neoprezno i Bayern je dobro prošao.

Do kraja utakmice su Bavarci iskusno čuvali prednost, a desetak minuta prije kraja mogli su i do drugog gola kad je Lewandowski sjajnim udarcem s 20 metara pogodio vratnicu.

Hrvatski reprezentativac Ivan Perišić igrao je za Bayern od 73. minute.

Vodeći Bayern sada ima 64 boda, sedam više od druge Borussije, a do kraja sezone je ostalo šest kola.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više