Boško Balaban - "najveći financijski promašaj u povijesti Premiershipa"

TRANSFER Boška Balabana iz Dinama u Aston Villu Internet portal grada Birminghama nazvao je "najvećim financijskim promašajem u povijesti Premiershipa", na kojem je Villa izgubila impresivnih 8 milijuna funti.

Menadžer Aston Ville David OLeary izjavio je za kako je uprava blizu odluci o raskidanju ugovora s hrvatskim napadačem Boškom Balabanom.

Balaban je u Villu doveden u kolovozu 2001. iz Dinama, ali nije uspio zadobiti povjerenje OLearya i Grahama Taylora, koji je u svibnju 2003. napustio klub. Većinu vremena provedenog u Aston Villi Balaban je proveo na klupi. Utakmicu je započeo samo dva puta, oba puta u Kupu, a u prvenstvu je osam puta ulazio kao zamjena.

Balabanova godišnja plaća iznosila 750,000 funti godišnje, odnosno nešto više od 14,000 funti tjedno. Takva svota opterećivala je Villu, naročito ako se uzme u obzir da je OLeary nekoliko puta jasno i glasno rekao kako Balaban nema budućnosti u klubu.

Prošle sezone Balaban je posuđen Dinamu kako bi još malo "izučio zanat", a Dinamo je na sebe preuzeo plaćanje 1/14 Balabanove plaće, ostalo je isplaćivala Aston Villa.

No, ni nakon sezone odigrane u HNL-u Balaban nije našao mjesto u Aston Villi, nego je umjesto toga po povratku trenirao s Villinim juniorima.

Birminghamski portal još navodi kako je Balaban u međuvremenu izgubio mjesto u hrvatskoj reprezentaciji.

Pročitajte više