Boston srušio NBA prvake zahvaljujući zaboravljenom čovjeku s klupe

Foto: EPA-EFE

BOSTON CELTICSI upisali su tek drugu pobjedu u posljednjih sedam utakmica, na gostovanju kod  NBA prvaka iz posljednje dvije godine, Golden State Warriorsa.

Boston je u potpunosti razbio Golden State 128:95, a do pobjede ih je vodio čovjek s klupe na kojeg su fanovi već počeli zaboravljati, Gordon Hayward. Gađao je vrlo učinkovitih 12-16 iz igre za ukupno 30 poena, a dodao je 7 skokova i 4 asistencije.

Hayward muku muči s formom ove sezone nakon što je u prvoj utakmici stravično slomio gležanj. Prije ove maestralne partije, u posljednjih pet utakmica u nijednoj nije zabio više od devet poena. U ovoj sezoni u većinu utakmica ulazi s klupe iako ima ugovor vrijedan više od 100 milijuna dolara. Strah nakon loma noge je i dalje prisutan iako se radi o bivšem All-Star igraču. 

Ni Warriorsi ne briljiraju u posljednje vrijeme. Ovo im je treći poraz u posljednje četiri utakmice. Unatoč tome, i dalje su na vrhu Zapadne konferencije s omjerom 44-20.

Prije sezone, od Celticsa se očekivalo da će biti najveća prijetnja Golden Stateu. Talentom, Boston je najveća prijetnja prvacima, ali što se tiče kvalitete izvedbi, Boston je tek na 5. mjestu Istočne konferencije s omjerom 39-26. Mnogi više ne smatraju da će osvojiti Istok, a kamoli zaprijetiti Warriorsima od kojih se opet očekuje ulazak u finale.

Ipak, do kraja regularne sezone je ostalo 17 utakmica. Dovoljno vremena da Boston odgovori svojim kritičarima. 

Rezultati by SofaScore

 

Pročitajte više