dinamo u ligi prvaka

Boyse u Milanu dočekale jake policijske snage. Zbog njih zatvoreno pola tribine

Foto: Index

DINAMO večeras od 18:45 na San Siru protiv Milana igra susret 2. kola Lige prvaka. Hrvatski prvak u Milano stiže kao vodeća momčad u skupini, a s njim će na sjever Italije doći nešto manje od 4000 Bad Blue Boysa koji u Milano pristižu od jučer navečer te od jutros.

Boyse su na Duomu, glavnom milanskom trgu, dočekale jake policijske snage, kako bi se spriječili eventualni neredi. U Milanu se jako dobro sjećaju 2000. godine kad su tisuće BBB-a došle na pretkolo Lige prvaka protiv Milana i napravile kaos u centru grada.

No, Dinamo je u Milanu gostovao i 2019. godine protiv Atalante i nereda u gradu nije bilo pa se ne očekuju ni danas. Dinamo je za utakmicu dobio 4300 ulaznica, a prodao ih je 3700 iako talijanski mediji strahuju od "4000 navijača od kojih neki dolaze bez ulaznica".

 

Zbog BBB-a zatvoren čitav sektor stadiona

Dinamovi navijači su u Milanu trenutačno u manjim grupicama, piju kavu i sjede po trgovima i nema baš nikakvih problema. Oni će večeras biti smješteni na vrhu zelenog sektora San Sira, tribini iza jednog od dva gola. Zeleni sektor ima tri nivoa, a zbog dolaska BBB-a bit će zatvoren čitav drugi nivo i dio prvoga kako bi se izbjegli bilo kakvi mogući susreti s domaćim navijačima.

Navijači Milana koji imaju ulaznice ili godišnje karte za taj sektor e-mailom su, uz ispriku, obaviješteni da ne mogu biti na svojim mjestima te da će biti razmješteni po ostalim sektorima stadiona iz sigurnosnih razloga.

Interes za utakmicu je popriličan. Do jučer poslijepodne prodano je 65.000 ulaznica, i to bez onih 3700 za gostujuće navijače pa se večeras na San Siru očekuje više od 70.000 gledatelja odnosno gotovo pun stadion.

Pročitajte više