Božinov iz Manchester Cityja prešao u Parmu, a Rozehnal iz Lazija u HSV

NAPADAČ bugarske nogometne reprezentacije Valerij Božinov (23) novi je član talijanskog prvoligaša Parme, u kojeg dolazi iz Manchester Cityja.

Božinov bi Parmi sljedeće sezone trebao igrati na posudbi, a kompletan dogovori službenu će potvrdu dobiti večeras.

"Želim se zahvaliti Manchester Cityju. Italija je moj drugi dom i također se želim zahvaliti i Parmi na ukazanom povjerenju", rekao je Božinov, koji bi s Parmom trebao potpisati jednogodišnju suradnju.

Božinov je karijeru započeo u Lecceu 2004, a prije Cityja igrao je u Fiorentini i Juventusu. Za bugarsku reprezentaciju odigrao je 22 utakmice i postigao pet golova.

Rozehnal iz Lazija u HSV

29-GODIŠNJI nogometni reprezentativac David Rozehnal, koji igra na poziciji srednjeg braniča, prešao je iz talijanskog Lazija u njemački HSV, priopćio je u srijedu klub iz Bundeslige.

Rozehnal je s HSV-om potpisao trogodišnji ugovor, a njemački mediji javljaju da je hamburški klub za njegovu odštetu Laziju platio oko 5 milijuna eura.

"HSV je veliki klub s odličnom infrastrukturom i uvjetima. Razina nogometa u Bundesligi je iznimno visoka, a moj je cilj uvijek igrati nogomet na visokoj razini", izjavio je Rozehnal, novi suigrač hrvatskog reprezentativnog napadača Mladena Petrića.

Pročitajte više