Božo Sušec: HRT si ne smije dopustiti gubitak radijskih prijenosa HNL-a

GLAVNO pitanje slušatelja emisije "Sport i glazba" ovih dana je bilo: Hoće li biti prijenosa nogometnih utakmica? Naime, HNL samo što nije počeo, a ljubitelji legendarne emisije možda će slušati prijenose utakmica s nekog drugog radija. U ovom slučaju, nagađa se da bi to mogao biti Narodni radio Juraja Hrvačića. Hoće li HRT doista izgubiti prava na radijski prijenos nogometnih utakmica i je li to moguće, za Index komentira jedan od najpoznatijih sportskih komentatora u novijoj hrvatskoj povijesti - Božo Sušec. 

Kako komentirate glasine prema kojima bi HRT mogao izgubiti prava na radijski prijenos utakmica HNL-a?

"Mislim da je to smiješno što se uopće o tome raspravlja jer HRT si to ne smije dozvoliti, a čisto sumnjam da i bude jer sam siguran da im neće biti nikakav problem platiti prava. Tu je riječ o jednoj dugoj tradiciji, nogometni prijenosi u emisiji "Sport i glazba" je nešto što HRT sigurno neće izgubiti".

HRT je u posljednjih godina ostao bez cijelog niza sportskih prijenosa koji su godinama, čak i desetljećima, krasile njezin program. Mislite li da će se ponoviti priča kao i u slučaju sa televizijskim pravima?

"Velika je razlika između televizijskih i radijskih prava i obveza koncesionara. Puno više novaca se mora izdvojiti za televizijski prijenos utakmice, tu se moraju podmiriti mnogi troškovi, a to otprilike dođe 1:100 u odnosu financijske razlike između radijskih troškova prijenosa i televizijskih troškova. Kažem, HRT sigurno neće izgubiti prava".

Kruže informacije da bi se utakmice prenosile na Narodnom radiju čiji je vlasnik Juraj Hrvačić veoma zainteresiran za radijska prava na HNL.

"Nema šanse da se to dogodi jer i da Hrvačić otkupi ta prava, on jednostavno nema kvalitetne reportere i ostale potrebne stvari za pokrivanje tako opširnog posla. Kažem, ništa od toga".

Pročitajte više