Brat Igora Karačića iz Turske: Supruga mi je u Adani, sreća da je pas počeo zavijati

Foto: Epa

DVA stravična potresa pogodila su jug Turske. Prvi se dogodio rano ujutro i bio je jačine 7.8 po Richteru, a drugi je udario nekoliko sati kasnije i bio je snage 7.5. Službeni broj poginulih, prema najnovijim informacijama, diljem Turske i Sirije sada iznosi skoro 2000, a tisuće su ozlijeđene. U tijeku je velika akcija spašavanja. Strahuje se da bi broj žrtava mogao biti puno veći jer je potres većinu ljudi zatekao na spavanju.

Cijeli svijet šalje pomoć nastradalim područjima, u tijeku su akcije spašavanja zatrpanih u ruševinama, a iz Turske dolaze stravična svjedočanstva onih koji su svjedočili nemilim scenama. Brat proslavljenog hrvatskog rukometaša Igora Karačića Goran vratar je turskog kluba Adanaspora. Mostarac se u trenutku potresa na jugu Turske ipak nije nalazio u Adani, već u Istanbulu.

''Jučer smo doputovali u Istanbul, gdje smo danas trebali igrati s Umranijesporom. Sportski direktor upravo nam je javio kako je sve otkazano. Ma, kome je sada do nogometa, bitnije je spašavati živote'', rekao je Karačić za Dnevnik Avaz.

U Adani, razorenom gradu na jugu Turske, ostala mu je obitelj.

Sreća da je pas počeo zavijati

''Svi smo još u šoku. Supruga mi je ostala u Adani. Prve informacije otamo su katastrofalne. I u mom stanu su napukli zidovi, ne znam. Čekamo privatni let za povratak u Adanu. Sreća je da je naš pas počeo zavijati minutu prije, tako da ju je probudio, a kada je, kako kaže, počeo jako udarati, pokupila je naše dokumente i izašla na cestu. Trenutačno u Adani vlada kaos, kao i u cijeloj južnoj Turskoj. Kako sam saznao i vidio, Adana je polurazrušena, ali možda je i najbolje prošla u toj kompletnoj regiji koju je zadesio potres'', rekao je Karačić pa je nastavio:

''Iz kluba su se odmah pobrinuli za sve obitelji igrača i članova stručnog stožera, tako da smo po tom pitanju mirni. Ali jutros je šok bio baš velik. Probudili smo se, normalno, za utakmicu - da idemo na doručak, a onda sam na mobitelu ugledao tisuću poruka. U prvi mah nije mi bilo jasno što se uopće događa. Rekli su nam da grad koji smo jučer ostavili nije više isti. Teško je sve to pojmiti. Ipak, ja sam već godinama u Adani. To mi je drugi dom'', poručio je Karačić, koji je iz Mostara na jug Turske otišao još prije šest godina.

Pročitajte više