Nizozemsku zvijezdu brat obukao u Liverpoolov dres i otkrio transfer od 30 milijuna eura

Foto: Twitter

GEORGINIO WIJNALDUM (25) sjajni veznjak Newcastlea, daleko najbolji i najefikasniji igrač Svraka u sezoni ispadanja u drugu ligu, nakon samo godinu dana seli u Liverpool.

Vijest je na Twitteru objavio igračev brat Giordon tako što je postavio sliku Georginija u Liverpoolovom dresu i poželio mu dobrodošlicu. Wijnaldumi su tako otišli korak dalje od Ibrahimovića, jer dok je tada umjesto kluba, igrač na društvenoj mreži objavio transfer u United, sada to umjesto Liverpoolovog novog pojačanja radi njegov brat.
 
Ali, engleski mediji također navode da je službena potvrda transfera pitanje trenutka, odnosno kada će Newcastle, koji ga je prošlog ljeta PSV-u platio 20 milijuna eura, objaviti da ga je za upola veći iznos prodao u Liverpool, kojem će se priključiti na turneji po Americi nakon što prođe liječnički pregled.
To je dobar posao za Newcastle, jer osjetno će zaraditi na igraču koji kvalitetom nikako ne spada u Championship. Liverpool također kupuje dokazanu kvalitetu, ofenzivnog veznjaka koji je prošle godine u Premier League postigao 11 golova, više od ijednog igrača Redsa. 
 
Klopp tako nastavlja aktivno ljeto u oba smjera na tržnici, jer želi iskoristiti prijelazni rok kako bi iz momčadi odstranio one koji se ne uklapaju u njegovu viziju te doveo igrače koji su njegov izbor, jer momčad je preuzeo usred sezone, kada nije mogao birati.
 
Liverpool su od početka prijelaznog roka napustili Joao Carlos Teixeira (otišao u Porto), Jerome Sinclair (Watford), Kolo Toure (bez kluba), Martin Škrtel (Fenerbahče) i Jordon Ibe (Bournemouth).
 
Što se tiče ulaznih transfera, također je pet novih igrača, jer veznjak Wijanldum pridružuje se golmanu Lorisu Kariusu, braničima Joelu Matipu i Ragnaru Klavan, te napadaču Sadiu Maneu.
Wijnaldum je briljirao u za sada jedinoj sezoni u Premier League igrajući na poziciji centralne ili lijeve polušpice; zabio je u debiju protiv Southamptona, zatim protiv tada aktualnog prvaka Chelseaja, a Norwichu je utrpao četiri komada. Postizao je golove protiv Uniteda, West Hama, Tottenhama, a Liverpool je vidio da ga se isplati dovesti kada im je na Svetog Nikolu prošle godine jedan gol zabio, a drugi natjerao Škrtela da loptu pošalje u svoju mrežu, za što je proglašen igračem utakmice.
 
Zapažen je i u reprezentaciji Nizozemske za koju je u 30 utakmica postigao 6 golova, među kojima u pobjedi nad Brazilom za broncu na SP-u 2014, te u prijateljskim utakmicama prošlog mjeseca, kada je zgodicima za pobjede Nizozemske, na Euro ispratio Poljsku i Austriju. 

Pročitajte više