Brat zvijezde Lakersa uhvaćen u krađi, prijeti mu deset godina zatvora

Foto: Getty Images/Guliver Image
LIANGELO (19), mlađi brat zvijezde NBA momčadi Los Angeles Lakera Lonza Bala (20), iznenadio je košarkašku javnost nepromišljenim potezom.
 
LiAngelo igra košarku u sveučilišnoj momčadi UCLA-e. On je s dvojicom suigrača, Codyjem Rileyjem i Jalenom Hillom, svratio do Louis Vuitton prodavaonice. Ambiciozni mladići pokušali su se okušati u krađi, ali njihova avantura u dalekoj Kini nije dugo trajala. Dečki su ulovljeni i prijeti im kazna od tri do 10 godina zatvora.
 
UCLA je u Kini trebala otvoriti američku sveučilišnu košarkašku sezonu, a nastup će vjerojatno biti odgođen zbog glupog poteza tih igrača.
Da su krađu pokušali u Americi, već bi uz jamčevinu bili na slobodi. U Kini je zakon potpuno drugačiji i prijeti im velika zatvorska kazna.
 
"Nije neuobičajeno da optuženici u pritvoru provedu 30 do 37 dana, prije nego što budu pušteni", rekao je William Nee iz Amnesty Internationala.
 
"U najgorem slučaju, može se dogoditi da ako Kinezi imaju sigurne dokaze da su oni pokušali nešto ukrasti, onda se tu teško može nešto napraviti. Žele pokazati svojim građanima da za strance vrijede ista pravila", dodao je Nee.
 

 
Stvarno luda ideja LiAngela koja se sigurno neće svidjeti njegovu bratu. Lonzo u Lakersima zarađuje milijune, a brat mu se okušao u krađi kako bi nabavio skupocjenu torbicu.
 

Pročitajte više