BRAVEHEARTI ZA SRCE BRITANIJE U 6. minuti utakmice ustaju i pjevaju o malom pokojnom ratniku

Screenshot: Youtube 

SUNDERLAND, njegov voljeni klub, bio mu je sve u prekratkom životu, a reakcija navijača kluba s kojim su Crne mačke igrale jednu od prvih utakmica nakon smrti dječaka koji je Britaniji ukrao srce, pokazuje da Bradley Lowery  živi i živjet će puno dulje od šest godina, koliko je tjelesno proveo na Zemlji.
 
Navijači Hiberniana, edinburškog kluba kod kojeg je Sunderland igrao par dana nakon smrti najvećeg navijača gostiju, u 6. minuti utakmice ustali su se s mjesta te počeli prvo pljeskati, a zatim i pjevati "Jedan je Bradley Lowery".
 
Ovaj potez škotskih navijača izazvao je oduševljenje s obiju strana granica.
Kao što smo već pisali, mali ratnik umro je nakon što se najveći dio njegova kratkog života borio protiv tumora s osmijehom na licu i sa Sunderlandovim dresom na onemoćalom tijelu.
 
Dječak je "ukrao srce Britaniji" jer cijelu zemlju je zadivio pozitivom i time što nijednog trenutka nije zanemarivao navijačke strasti i "dužnosti" prema voljenom klubu. Njegovom smrću to srce se slomilo.
 
Mališanu je već s 18 mjeseci dijagnosticiran neuroblastom, tumor koji nastaje iz stanica nadbubrežne žlijezde i javlja se isključivo kod djece. Bradley je bolest pobijedio, ali fatalno mu se vratila u srpnju prošle godine i otad je bilo samo pitanje koliko mu je još mjeseci ostalo. 

Pročitajte više